Ga naar hoofdinhoud

Continue Lödige ploegschaarmenger

Continue menger

Korte retentietijden, constante reproduceerbaarheid en voor veel toepassingen geschikt; dat zijn de kenmerken van de continue ploegschaarmenger van Lödige.

Gebrüder Lödige Maschinenbau GmbH uit Paderborn (Duitsland) staat op Powtech (stand 1-517) met de Ploughshare KM 1200 D ploegschaarmenger. Het mengprincipe van de enkelassige, horizontale menger is gebaseerd op het mechanisch tot stand brengen van een gefluïdiseerd productbed. Hiertoe werpen de ‘ploegscharen’ (wigvormige schoepen) het materiaal langs de wand van de cilindrische mengkamer voortdurend omhoog. De deeltjes komen zo in een gefluïdiseerde toestand, waarbij ze afzonderlijk in willekeurige richtingen bewegen. Dankzij de snelheid en de speciale geometrie van de schoepen vindt een snelle, intensieve menging plaats. Aangezien de complete inhoud constant wordt gemengd, is sprake van korte retentietijden (25 tot 60 seconden) en zijn hoge productiecapaciteiten mogelijk. Het product wordt tijdens het mengen tevens getransporteerd, bepaald door de vorm, configuratie en snelheid van de mengelementen.

Flexibel

De Ploughshare KM is behalve efficiënt ook flexibel inzetbaar. De toepassingen variëren van de verwerking van droge poeders en korrels tot cohesieve componenten en vezelige materialen. Daarbij kunnen ook vloeistoffen of pasta’s aan het mengsel worden toegevoegd, bijvoorbeeld om poeders te granuleren. In de mengkamer kunnen rotoren of choppers worden geïnstalleerd om agglomeraten te verkleinen. De menger is leverbaar met een dubbelwandige mantel om processen te koelen of te verwarmen. Voor de verwerking van abrasieve materialen kunnen de mengkamer en mengelementen worden uitgevoerd in slijtvaste materialen.

Reiniging

Uiteraard is bij de ontwikkeling van deze menger veel aandacht besteed aan de reiniging ervan. Zo kan de mengtrommel axiaal worden gedeeld, zodat men direct volledige toegang heeft tot het inwendige van de machine. Ook het mengwerktuig is snel te verwijderen. Dit beperkt de lengte van de onderhoudsintervallen tot een minimum.

Lödige wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door resp. Eskens Process Solutions BV in Alphen aan den Rijn en Eskens Benelux NV in Mechelen.

Zie ook Lödige ploegschaarmenger voor frictie-sector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.