Ga naar hoofdinhoud

Engisol installeert Daniatech LabMaster voor Food Pilot

DaniaTech LabMaster

Engisol heeft bij Food Pilot in Melle (België) een LabMaster van Daniatech geïnstalleerd. De LabMaster is een 100 liter high-shear vacuümmenger waarin producten ook een thermische behandeling kunnen ondergaan.

In de machine worden ingrediënten (zoals poeders) via een rotor/stator-mengkop ingezogen onder het vloeistofniveau (vanaf 25 liter). Hierbij treedt nauwelijks klontvorming op. De hoge afschuifkrachten waarborgen dat deeltjes zodanig worden verkleind dat een stabiele emulsie of dispersie ontstaat. Dankzij de dubbele wand kan de temperatuur van het product worden geregeld. Een schraperroerwerk zorgt voor een goede warmteverdeling en vermijdt aanbranden. Processen kunnen plaatsvinden bij drukken tot 3 bar en temperaturen tot 140 graden Celsius. Ook is het mogelijk om stoom te injecteren. Op donderdag 17 oktober kunnen belangstellenden een demonstratie van de machine meemaken.

Food Pilot

Food Pilot is een applicatie- en analysecentrum voor de ontwikkeling van innovatieve productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. In het centrum staan tientallen procesinstallaties opgesteld, waaronder ook emulgeertoestellen en een vriestunnel. Hiermee kunnen processen worden getest op semi-industriële schaal. Food Pilot is opgericht door Flanders Food en ILVO (Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek).

Zie ook Food Pilot breidt uit met demohal

Bedrijfsgegevens Engisol bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.