Ga naar hoofdinhoud

Hosokawa Micron presenteert Nobilta menger

Nobilta NOB-300 menger

Met de introductie van de multifunctionele Nobilta menger completeert Hosokawa Micron haar mengerprogramma. De Nobilta menger is ontworpen voor het mengen, coaten en vormen van droge poederdeeltjes, zonder gebruik te maken van bindmiddelen. De menger kan ook nanodeeltjes verwerken.

In het menger-programma van Hosokawa Micron sluit de super high shear Nobilta menger de serie af die loopt van de low shear Nauta-menger naar de high shear Cyclomix menger.

Nobilta

De Nobilta menger heeft een horizontaal, cilindrisch mengvat waarin een rotor draait met een tipsnelheid van 30 m/s. De rotor oefent op elk afzonderlijk deeltje in gelijke mate impact-, compressie- en schuifkrachten uit. Het toerental en de looptijd zijn aan te passen aan de eisen van het proces (met name de oppervlaktebehandeling van deeltjes). Het dubbelwandige mengvat kan worden gekoeld voor de verwerking van warmtegevoelige materialen.

Fuseren

De Nobilta menger is geschikt om nanodeeltjes zoals WolfraamCarbide (WC) te fuseren met een koper-partikel (Cu), zonder gebruik te maken van bindmiddelen. Zo is het mogelijk om de eigenschappen van verschillende materialen in één deeltje te combineren. Dit gebeurt in de praktijk om chemische reacties, hittebestendigheid, oplosbaarheid, elektrische eigenschappen of het stromingsgedrag van poeders te verbeteren.

Deeltjesfusie met Nobilta-menger van Hosokawa Micron
WolfraamCarbide (WC) gefuseerd met koper (Cu)

Dispergeren

Een andere toepassing van de Nobilta menger van Hosokawa Micron is het dispergeren en fijn verdelen van componenten om bijvoorbeeld de kleur of de reactiviteit van poeders te beïnvloeden.

Vormen

Ook wordt de Nobilta menger ingezet voor de vorming van bolvormige deeltjes. Sferische deeltjes hebben een kleiner specifiek BET-oppervlak (Brunauer, Emmett and Teller) en daardoor een beter stromingsgedrag en grotere pakkingsdichtheid.

Toepassingen

De Nobilta menger van Hosokawa Micron wordt doorgaans gebruikt voor de vervaardiging van hoogwaardige materialen zoals toner, farmaceutica en fijne keramiek. Specifieke toepassingen zijn de productie van poeders voor batterijen en (astma)medicijnen voor inhalers. De Nobilta is leverbaar in zes grootten, variërend van een laboratoriummodel tot grote productiemachines.

Meer over Hosokawa Micron BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.