Ga naar hoofdinhoud

Lessine breidt uit met PerMix mengers

PerMix PFB 4000 dubbelassige paddlemenger

Lessine heeft haar portfolio mengers verder uitgebreid door een samenwerking aan te gaan met PerMix, producent van onder meer mengers en kneders.

De Israëlisch/Chinese onderneming PerMix, met productiefaciliteiten in Adi (Israël) en Shanghai, ontwerpt en fabriceert onder meer dubbelassige paddlemengers, conische schroefmengers en Sigma-kneders. Ook maakt PerMix verticale lintmengers en high speed mixers. De succesvolle PFB dubbelassige paddlemenger staat ook wel bekend als de Fluidized Zone Mixer. Die naam heeft de machine te danken aan de zone van gefluïdiseerde deeltjes die tijdens het mengen ontstaat boven en tussen beide mengerassen. In deze zone bewegen de deeltjes vrij en willekeurig door elkaar. Hierdoor vindt een snelle, productvriendelijke en intensieve menging plaats, ongeacht de deeltjesgrootte of bulkdichtheid van de componenten.

Conische schroefmenger

Ook de PNA conische schroefmengers van PerMix kenmerken zich door een productvriendelijke menging. Hierbij wordt het product niet of nauwelijks opgewarmd. De installatie bestaat uit een verticaal, conisch mengvat. Langs de binnenwand roteert een draaiende, vrijhangende transportschroef. In sommige gevallen is voorzien in twee of zelfs drie schroeven. Deze voeren het product langs de wand omhoog, waarbij het onder invloed van de zwaartekracht over de lengte van de schroef weer omlaag valt. Het mengvat is aan de onderzijde voorzien van een losklep. De menger kan volledig worden geleegd. De energiezuinige installatie is geschikt voor de homogene menging van poeders en granulaten met uiteenlopende deeltjesgrootten, ook bij een lage beladingsgraad. Het product kan niet in aanraking komen met asafdichtingen of lagers, zodat contaminatie met smeermiddelen is uitgesloten.

Sigma-kneder

Een andere belangrijke aanvulling van PerMix op het leveringsprogramma van Lessine is de PSG Double Z-blade ofwel Sigma-kneder. Deze machine is bij uitstek geschikt voor het kneden van degen en pasta’s (> 500.000 cps). In een W-vormige trog draaien twee gepolijste kneedarmen met verschillende snelheid (meestal in de verhouding 3:2) in tegengestelde richting. Deze beweging zorgt ervoor dat het materiaal wordt gestrekt, gevouwen, samengedrukt, verdeeld en gemengd. Hierbij is sprake van hoge afschuifkrachten. Het product wordt naar buiten geleid via een ondergelegen extrusieschroef met een eigen, onafhankelijke aandrijving.

Bedrijfsgegevens Lessine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.