Ga naar hoofdinhoud

Hosokawa Micron ISO 14001-gecertificeerd

Minou Damen-Peeters (TÜV Nederland) overhandigt het certificaat aan CEO Christophe Krug, naast QSHE-medewerkster Eline Liebreks en QSHE-manager Bert Lasker van Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron BV in Doetinchem is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 14001:2015, inclusief het onderliggende SCCM-schema.

De ISO 14001-certificering vereist de implementatie van een milieubeheersysteem dat waarborgt dat alle processen met betrekking tot het milieu routinematig worden geïdentificeerd, beoordeeld en beheerd. De certificering omvat alle milieu-thema’s van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Voor elk van deze aspecten geldt wet- en regelgeving die ook vertaald is in de milieuvergunning, aangezien het bedrijf onderworpen is aan de EU-richtlijn inzake preventie en bestrijding van verontreiniging (IPPC).

Ecologische voetafdruk

“We richten ons op onder meer een vermindering van het energieverbruik en de verkleining van onze ecologische voetafdruk”, aldus QSHE manager Bert Lasker. “Voorbeelden zijn de toepassing van LED-verlichting, de installatie van een centraal persluchtsysteem en de modernisering van het machinepark.”
Hosokawa Micron ontwerpt en produceert machines en installaties voor de verwerking van poeders en stortgoederen. Het bedrijf heeft een uitgebreide R&D-afdeling en houdt zich ook bezig met testen, loonproductie en service.

Meer over Hosokawa Micron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.