Ga naar hoofdinhoud

Oerlemans wint prijs voor ketensamenwerking

Award voor Oerlemans Packaging; v.l.n.r. Joan Hanegraaf, Jort Kelder, Rob Verhagen

Oerlemans Packaging heeft voor haar project Bag2Bag de ‘Rethink Award Duurzame Producten 2019’ in de categorie Ketensamenwerking gewonnen.

Voor het Bag2Bag hebben Sabic, Morssinkhof-Rymoplast en Oerlemans Packaging met productiebedrijf Fardem Packaging de verpakkingsketen gesloten. Jaarlijks verpakt Sabic haar polymeer korrels in meer dan één miljoen plastic FFS (Form-Fill-Seal) zakken van 50% gerecycled materiaal. Morssinkhof Rymoplast maakt het recyclaat en Fardem Packaging produceert de zakken uit 50% recyclaat en 50% nieuwe polymeer.

Jury-erkenning

Jurylid Eelco Smith (directeur duurzaamheid Philips International): “De Award voor Bag2Bag is een erkenning van deze duurzame ketensamenwerking om tot een circulaire economie te komen. Oerlemans laat zich niet afschrikken door het feit dat het heel lastig is en lange adem vraagt om partijen uit de keten bij elkaar te krijgen en samen aan de slag te laten gaan.”
Het project Bag2Bag was tevens finalist in de categorie Kunststoffen bij de Circular Awards (van Nederland Circulair). Oerlemans Packaging is de moedermaatschappij van acht productiebedrijven die kunststof flexibele verpakkingen en folies produceren.

Rethink Awards

De Rethink Awards worden jaarlijks toegekend aan plastic- en rubberproducten die het beste voldoen aan de eisen van duurzaamheid. De inzendingen zijn getoetst op basis van vijf criteria: Re-new (grondstoffen), Re-duce (productie en product), Re-design (ontwerp en gebruik), Re-use (hergebruik product) en Re-cycle (inzameling en recycling).

Bedrijfsgegevens Oerlemans Plastics BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.