Ga naar hoofdinhoud

Focus Atex-congres op IECEx

    Het Grote Atex-congres heeft dit jaar een focus op IECEx; een wereldwijde standaard op het gebied van industriële explosieveiligheid. Het is de vraag welke toekomst is weggelegd voor de Europese Atex-richtlijnen.

    Op donderdag 15 mei 2014 organiseert Reed Business Opleidingen in het Van der Valk-hotel in Dordrecht voor de zesde keer ‘Het Grote Atex-congres’. Dit jaar is de focus op IECEx; een wereldwijde standaard op het gebied van industriële explosieveiligheid. Anders dan de Atex-richtlijnen, die slechts gelden voor de lidstaten van de Europese Unie, geniet de IECEx certificeringsregeling globale erkenning. Dit is vooral van belang voor bedrijven en personen die internationaal actief zijn in het ontwerpen, produceren, beheren en onderhouden van installaties. Het modulair opgebouwde IECEx-systeem, een initiatief van de International Electrotechnical Commission (IEC), is nog volop in ontwikkeling. Het is daarom onzeker welke toekomst is weggelegd voor de Atex-richtlijnen.

    Topsprekers
    Topsprekers vanuit de Inspectie SZW, DEKRA, TNO en industriële bedrijven geven op dit thema hun visie onder leiding van dagvoorzitter Martijn de Greve (debatleider en communicatiestrateeg). Ook komen ontwikkelingen op het gebied van Atex-zonering aan bod. Voorts wordt op basis van cijfers inzicht gegeven in de risico’s die bedrijven op het gebied van explosieveiligheid lopen. Aan de hand van voorbeelden uit diverse branches wordt geschetst wat het leereffect is van de diepgaande analyses van incidenten die zich hebben voorgedaan. Na de plenaire bijeenkomsten volgt het workshop-programma. Deelnemers kunnen in drie rondes steeds kiezen voor één van vele verdiepingssessies.

    Zie ook Atex-opleiding volgens IECEx05

    ZIe ook Atex-opleidingen ondergebracht bij SOG

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.