Ga naar hoofdinhoud

Dinnissen innoveert Planta kunstmest-fabriek

Model van de nieuwe Planta Düngemittel-fabriek

Planta Düngemittel GmbH en Dinnissen Process Technology zijn al ruim 20 jaar partners in de ontwikkeling en optimalisatie van Planta’s kunstmest-fabriek. De nauwe samenwerking heeft geleid tot een aanzienlijke vergroting van de productiecapaciteit en belangrijke energiebesparingen.

Planta Düngemittel GmbH in Regenstauf (gelegen tussen Neurenberg en München) produceert volledig wateroplosbare, minerale meststoffen voor onder meer de duurzame groente- en fruitteelt en tuinbouw. De aan de verschillende soorten planten aangepaste voeding zorgt ervoor dat met een minimale hoeveelheid bemesting een optimaal resultaat wordt behaald. “Wat aan de plant wordt gegeven, neemt de plant ook volledig op”, zegt Lothar Pixa, directeur van Planta Düngemittel GmbH. “Er gaan dus geen meststoffen verloren. Dat is niet alleen kostenefficiënt, maar komt ook het milieu ten goede.”

Samenwerking

De onderneming, die in 1976 is opgericht, exporteert inmiddels naar meer dan 50 landen, met name in Europa, het Midden-Oosten en Azië. “Het eerste contact met Dinnissen Process Technology dateert van 2002. Inmiddels kunnen we dus terugkijken op een ruim twintigjarige samenwerking”, aldus Lothar Pixa. “In die periode hebben we onze procesinstallaties voortdurend uitgebreid en geïnnoveerd, zodat er nu mede dankzij Dinnissen een fabriek staat die voldoet aan de laatste stand van de techniek.”

Flexibele proceslijnen

Kenmerkend voor de Planta-fabriek zijn de flexibele proceslijnen waarop vaak en snel van product kan worden gewisseld: “We maken een grote verscheidenheid aan meststoffen in relatief kleine batches, in de ordegrootte van een ton. Dat betekent dat we wel meer dan tien keer per dag kunnen omschakelen. Dat is een heel ander concept dan de doorlopende productie van één soort product.”

Bekijk de projecten van Dinnissen bij Planta Düngemittel

Meer over Dinnissen Process Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.