Ga naar hoofdinhoud

Draadloze weegoplossingen Van der Veeken

Veeken Weegoplossingen presenteert een aantal draadloze weegoplossingen, waaronder de VWO180 modules en de VWO2013 datalogger.

Deze VWO180 modules sturen het signaal (mV/V) van een load cell draadloos naar een weegversterker. Men blijft dus de eigen elektronica behouden; alleen de kabel tussen de load cell (het weegsysteem) en de weegversterker is niet meer nodig. Het systeem kan een afstand van circa 100 meter overbruggen. De VWO180 kan bijvoorbeeld worden ingezet in een bewegend of draaiend onderdeel van een machine. Bij een belasting van 350 Ohm heeft de oplaadbare batterij een levensduur van 270 uur. De set is leverbaar in een IP65 behuizing met display.
Een andere draadloze weegoplossing is de VWO2013 datalogger met een extreem laag stroomverbruik. Dit instrument is voorzien van een interne temperatuursensor, 2 GB micro SD-kaart en een SIM card-slot. De datalogger kan tot vier 350 Ohm-weegcellen voeden, de data opslaan en deze op gezette tijden of op verzoek verzenden via het GPRS/3G netwerk. De datalogger heeft een compacte ABS-behuizing (130 x 120 x 75 mm) die voldoet aan IP67. De 3,6V oplaadbare lithiumbatterij gaat jaren mee. Deze units maken het mogelijk om voorraden wereldwijd te monitoren.

Bedrijfsgegevens Van der Veeken Weegoplossingen
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.