Ga naar hoofdinhoud

SiccaDania in peulvrucht-eiwitten

Hygiënische hydrocycloon van SiccaDania

Voor de verwerking van eiwithoudende gewassen zijn industriële processen nodig, zoals die worden ontwikkeld door SiccaDania. Dit bedrijf, van oorsprong actief in de zuivel- en zetmeelindustrie, levert ook de technologie voor de verwerking van peulvruchten tot hoogwaardige eiwitten.

Plantaardige eiwitten vinden hun weg naar uiteenlopende producten, zoals vlees- en zuivelvervangers, voedingssupplementen, gels en coatings. Om de toenemende vraag het hoofd te kunnen bieden, én eiwit op verschillende continenten te kunnen maken, kijkt men naar alternatieve gewassen. Te denken valt aan tuinbonen, kikkererwten, linzen en mungbonen, maar ook aan quinoa en koolzaad. Ook bijproducten uit de voedingsindustrie, zoals bierborstel, hebben de aandacht.

Peulvruchten

SiccaDania, met vestigingen over de gehele wereld, heeft heeft enige jaren geleden de strategische keuze gemaakt om in te zetten op technologie voor de verwerking van peulvruchten tot hoogwaardig eiwitten. Het bedrijf heeft hiertoe met ondersteuning van haar Innovatiecentrum in Birkerød (nabij Kopenhagen, Denemarken) complete processen ontwikkeld.

Lees hoe ook zetmeel en vezels te winnen zijn

Meer over SiccaDania NL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.