Ga naar hoofdinhoud

Solids Dortmund met Pumps & Valves en Recycling-TechnikšŸ“¹

Bezoekers van Solids Dortmund 2022

Solids Dortmund 2023 opent op 29 en 30 maart weer de poorten. Deze vakbeurs voor de stortgoed verwerkende industrie vindt evenals de vorige editie (22 en 23 juni 2022) plaats in combinatie met Pumps & Valves en Recycling-Technik.

De plaats van handeling voor de gecombineerde vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en Recycling-Technik is Messe Westfalenhallen in Dortmund. In totaal zijn er 339 exposanten, verdeeld over vier hallen. Solids Dortmund telt 253 exposanten. Beursorganisator Easyfairs verwacht op basis van het aantal deelnemers circa 4.000 bezoekers te ontvangen.

Beursconcept

De grote belangstelling voor Solids Dortmund bewijst de waardering voor het beursconcept van een tweedaags, ongecompliceerd platform waar vraag en aanbod elkaar onder Ć©Ć©n dak ontmoeten, innovaties zichtbaar worden en zaken worden gedaan. Deelnemers vinden dit format ideaal voor de presentatie van producten, de uitwisseling van technische kennis, het maken van nieuwe contacten en het aanhalen van banden met hun relaties.

Themaā€™s

In de loop der jaren zijn de themaā€™s in de stortgoed verwerkende industrie wel verschoven. Bedrijven zijn volgens Easyfairs niet langer uitsluitend gericht op productie-efficiĆ«ntie. Het toenemend tekort aan geschoolde vakmensen bewerkt een besef dat stappen nodig zijn het tij te keren. Directies stellen zich steeds meer de vraag hoe hun bedrijven zich op de personeelsmarkt moeten presenteren. Daarnaast wordt in de procesindustrie nadrukkelijker gezocht naar duurzame energiebronnen die als alternatief kunnen dienen voor fossiele brandstoffen zoals aardgas.

InnovationCenter

Solids Dortmund heeft een InnovationCenter waar experts onder het motto ā€˜kennis uit de praktijk voor de praktijkā€™ bezoekers inzicht geven in ontwikkelingen en trends op diverse terreinen. Zo wordt een bijdrage geleverd door de faculteit Feststoffverfahrenstechnik van de Technische UniversitƤt Dortmund en verzorgt de Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe een panel-discussie ā€˜Life Science Technologiesā€™ die wordt gemodereerd door prof. Rainer Barnekov. Andere themaā€™s zijn explosieveiligheid (door IND EX e.V.) en stofbestrijding bij de verwerking van stortgoederen (door Bergische UniversitƤt Wuppertal).

Praktische info

Open: woensdag 29 & donderdag 30 maart 2023; van 09.00 ā€“ 17.00 uur
Plaats: Messe Westfalenhallen, Rheinlanddamm 200, Dortmund (D)
Entreeprijs: gratis met een code van een exposant of andere deelnemende partij of 30 euro aan de kassa voor een toegangskaart voor twee dagen, voor de drie vakbeurzen samen; Solids Dortmund, Pumps & Valves Ć©n Recycling-Technik.

Impressie van Solids Dortmund, Pumps & Valves en Recycling-Technik 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.