Ga naar hoofdinhoud

De selectie van een industriële ontstoffingsinstallatie

Ontstoffingsinstallatie van JOA Air Solutions

JOA Air Solutions is als specialist in luchttechniek in staat om bij de selectie van een ontstoffingsinstallatie oplossingen op maat aan te bieden. Het bedrijf beschikt over veel kennis en ervaring bij het ontwerp en de bouw van een ontstoffingsinstallatie en hanteert hierbij een data gedreven aanpak.

JOA Air Solutions in Delft houdt zich al 24 jaar bezig met de ontstoffing van productieprocessen in onder meer de voedingsindustrie, chemie, farmacie, diervoederindustrie en mineralenindustrie. In grote lijnen hebben bedrijven drie motieven voor een investering in een industrieel ontstoffingssysteem van JOA:

  • Bieden van een gezonde en veilige werkomgeving voor medewerkers
  • Verbeteren van de proces-efficiency (vermindering van productverlies, reinigings- en onderhoudskosten)
  • Verduurzamen van de bedrijfsvoering (emissiebeperking, energiebesparing)

Selectie

De diversiteit en complexiteit van industriële productieprocessen en de uiteenlopende eisen voor de ontstoffing daarvan, maken het lastig om van standaardoplossingen gebruik te maken. Om het volledige potentieel te benutten is een onderzoek vooraf nodig om tot een specifieke toepassing te komen. Daarbij krijgt de aard van het af te vangen stof veel aandacht. Het maakt een groot verschil of stoffen fijn of grof, droog of vochtig, onbrandbaar of explosief zijn. Ook de stofbelading – de hoeveelheid af te vangen stof – is essentieel. Andere factoren die een rol spelen bij de selectie van een ontstoffingsinstallatie zijn het aantal stofbronnen, de locaties ervan en de transportafstanden. Voorts moet rekening worden gehouden met de geldende emissienormen en MAC-waarden (Maximum Acceptable Concentrations).

Lees het hele artikel

Bedrijfsvermelding JOA Air Solutions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.