Ga naar hoofdinhoud

Lysair ontstoffingsinstallatie voor houtstof en houtkrullen

Lysair ontstoffingsinstallatie voor houtstof bij schrijnwerkerij van Jan De Nul

De ontstoffingsinstallatie die Lysair Group voor de schrijnwerkerij van Jan De Nul Group realiseerde, verwerkt grote hoeveelheden houtstof en houtkrullen. De installatie zorgt niet alleen voor een gezond en veilig werkklimaat, maar beperkt bovendien de slijtage van werktuigen en snijgereedschappen. De ontstoffingsinstallatie kenmerkt zich door een uiterst efficiënt energieverbruik.

Jan De Nul Group uit Hofstade-Aalst (België) is internationaal vooral bekend van haar wereldwijde baggeractiviteiten. Daarnaast is het familiebedrijf actief in offshore projecten, civiele diensten en milieuwerken. Hiertoe beschikt Jan De Nul Group over een grote schrijnwerkerij. In deze fabriek, met een oppervlakte van 2300 vierkante meter, produceert men bekistingen voor de bouw. De grote hoeveelheden houtstof en houtkrullen die hierbij ontstaan, worden met industriële systemen afgezogen, getransporteerd, gescheiden en opgeslagen. Dat zorgt niet alleen voor een gezond en veilig werkklimaat, maar beperkt bovendien de slijtage van werktuigen en snijgereedschappen. De ontstoffingsinstallatie is voorzien van een winter-zomerklep om de afgezogen lucht te kunnen recirculeren en zo op de energiekosten te besparen.

Aanbesteding

“Wij zochten een volwaardige oplossing, overeenkomstig industriële normen”, zegt Kristof Dhondt, verantwoordelijke gebouwentechnieken bij Jan De Nul Group. “Zonder maatregelen sta je in de kortste keren met je voeten in het houtstof en houtkrullen en kan je er op uitglijden. Het zaagstof is bij inademing niet alleen ongezond, maar het leidt ook tot slijtage en schade aan werktuigen. Om dit allemaal te voorkomen, hebben we een aanbesteding uitgeschreven. We waren gericht op het vinden van een competente leverancier, aan een competitieve kost. Het evalueren of een leverancier in staat is de gestelde opdracht volgens alle vereisten uit te voeren, is geen eenvoudige taak. Om dit op een gestructureerde, uniforme manier aan te pakken en tot een objectieve keus te komen, hebben we gebruik gemaakt van een beoordelingsblad en begeleidende tekst. Uit deze procedure kwam Lysair Group als beste naar voren, vandaar dat zij de opdracht kregen toegewezen.”

Bekijk de gerealiseerde besparingen

Zie ook: Lysair in ontstoffing accu-recyclageproces

Bedrijfsvermelding Lysair

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.