Ga naar hoofdinhoud

VDL cycloon als efficiënte voorafscheider

Cyclonen van VDL Industrial Products

VDL Industrial Products ontwerpt en produceert cyclonen als efficiënte voorafscheiders bij ontstoffingssystemen.

Hoewel cyclonen alléén tegenwoordig niet meer toereikend zijn om te voldoen aan de strenge stofemissie-eisen, worden ze nog steeds toegepast.

Ontstoffing

De reden is dat een cycloon eerst de grove delen efficiënt uit een luchtstroom kan afscheiden, waarna het fijnstof in een filter wordt verwijderd. Een cycloon heeft geen bewegende delen en is daarom onderhoudsarm. Voorts zorgt een cycloon ervoor dat het filter minder wordt belast. Dit betekent dat het filter minder slijt is en minder onderhoud nodig heeft. Het uiteindelijke resultaat is een hogere capaciteit en een hogere beschikbaarheid van het ontstoffingssysteem.

Productafscheiding

Cyclonen spelen voorts een belangrijke rol bij het afscheiden van product uit pneumatische transportsystemen. Hierbij haalt de cycloon niet alleen het product uit de transportlucht, maar ook de snelheid uit het product. Het afgescheiden product kan vervolgens middels een VDL roterende sluis worden gedoseerd in een vervolgproces.

Componenten

VDL Industrial Products levert voor toepassingen in de luchttechniek en bulkhandling een scala aan componenten, variërend van standaard, foodgrade en slijtvaste cyclonen tot een breed programma draaisluizen, steeds toegesneden op specifieke toepassingen.

Zie ook VDL compacte draaisluizen

Bedrijfsgegevens VDL Industrial Products

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.