Ga naar hoofdinhoud

IBC-voorraadbeheer met autonome VEGA radarsensor

VEGAPULS Air 23 autonome radarsensor

Bij het controleren van voorraden in silo’s en tanks loopt de radarmeettechniek al lang voorop. Maar hoe zit het met de meting van kleinere volumes, zoals in mobiele IBC’s? De inhoud daarvan wordt meestal slechts met een vluchtige blik ingeschat.

De VEGAPULS Air radarsensoren echter kunnen de niveaus in verplaatsbare IBC’s autonoom en betrouwbaar meten. Klein maar dapper zoals blijkt uit een toepassing bij DS Smith; een van Europa’s grootste aanbieders van verpakkingsoplossingen, papierproducten en recyclingdiensten. Papierfabriek De Hoop – onderdeel van DS Smith – produceert containerboard (een soort karton) volledig op basis van oud papier. “Wij recyclen ongeveer 400.000 ton papier en karton per jaar”, vertelt Marco Verkerk, Coördinator Technologie & Product Support bij De Hoop in Eerbeek. “Balen oud papier worden met behulp van warm water in een van de vier pulpers afgebroken tot papierpulp. De pulp wordt vervolgens ontdaan van alle onzuiverheden. De schone papiervezel gaat naar één van de twee papiermachines.”

Additieven

In het proces moeten allerlei additieven heel precies worden toegevoegd, zowel in vaste als vloeibare vorm. “We slaan meer dan 40 verschillende chemicaliën en hulpstoffen op. In de opslagsilo’s meten we de niveaus al meer dan tien jaar met VEGAPULS en VEGABAR sensoren. Daarnaast worden op diverse plaatsen sensoren van de typen VEGAWELL, VEGASON en VEGADIF toegepast.”

Mobiele IBC’s

Sinds juli 2020 worden in de papierfabriek ook in mobiele IBC’s de niveaus gemeten, en wel met de nieuwe VEGAPULS Air 23 autonome radarsensoren. Deze draadloze instrumenten zijn voordelig, flexibel en betrouwbaar en kunnen plug-and-play worden geïnstalleerd. De sensor meet door de containerwand heen, zodat aan het instrument geen speciale resistentie-eisen worden gesteld.

Voorraadbeheer

De VEGAPULS Air 23 sensoren maken het dagelijks leven van Marco Verkerk een stuk gemakkelijker. “Voordien hadden we weliswaar geen direct probleem, maar de situatie was verre van praktisch. Er ging veel tijd verloren met het voorraadbeheer van de IBC’s. Nu hebben we een betrouwbare meting die vier keer per dag wordt bijgewerkt. Dat geeft een snel inzicht in de voorraden.”

Lees het volledige artikel in Bulk 6, 2021.

Zie ook: VEGA: maatwerk in stortgoed niveau-meting

Bedrijfsgegevens VEGA BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.