Ga naar hoofdinhoud

Rotax positioneerkop SYMACH maakt indruk

SYMACH Open Dag

Op de drukbezochte Open Dag van SYMACH in Terneuzen, producent van afzak- en palletiseermachines, heeft het bedrijf veel indruk gemaakt met de gepatenteerde Rotax positioneerkop.

De Rotax positioneerkop is een technologisch nieuw concept met de potentie van een ‘game changer’. Het apparaat kan een zak van vier zijden ontvangen in plaats van traditioneel één zijde. Dit spaart veel rotaties uit, zodat de snelheid van palletiseren toeneemt. Waar een huidige palletizer tot 36 zakken per minuut stapelt, kan deze capaciteit met een Rotax positioneerkop worden opgevoerd tot 46 zakken per minuut, een toename van 25%. Die snelheid is voldoende om twee verpakkingslijnen bij te houden. De eerste vier palletisers met Rotax positioneerkop worden in maart 2019 bij de klant geïnstalleerd.
Op de Open Dag op 5 oktober 2018 presenteerde SYMACH diverse werkstations en palletiseer- en afzakmachines, waaronder de in 2016 geïntroduceerde FILLstar verpakkingsmachines. Zo waren er demonstraties van een pet food afzakmachine met dubbele vulmond voor PE-PET en WPP zakken, en een suiker afzakmachine voor papieren en WPP zakken. De ruim 1.500 bezoekers waren afkomstig uit binnen- en buitenland, zelfs vanuit Rusland en Australië.

Meer over SYMACH BV

SYMACH palletizer met Rotax positioneerkop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.