Ga naar hoofdinhoud

TSC-silo’s voor visvoederproducent

TSC (Top Silo Constructions) in Aalten heeft voor visvoeder-producent BioMar in Karmøy (Noorwegen) een vierkant siloblok met zes cellen geleverd.

In de silo’s van TSC voor BioMar worden mineralen opgeslagen voor visvoer-additieven. Er is gekozen voor een ‘gladde wand’-uitvoering van 50 mm in plaats van de standaard 100 mm, waardoor extra opslagruimte is gecreëerd. De totale opslagcapaciteit van het modulair opgebouwde siloblok bedraagt ruim 70 m3. Mede dankzij het concept van de vierkante silo’s is men erin geslaagd om op een beperkt oppervlak de gewenste opslagcapaciteit te realiseren. De uitbreiding moest vooral inpandig worden uitgevoerd. BioMar gaf de aqua feed specialisten van Graintec de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering. Het siloblok maakt onderdeel uit van een uitbreiding bij Biomar in Karmøy. Een nieuwe productielijn moet er voor zorgen dat de productiecapaciteit met zo’n 30% wordt vergroot, naar zeker 570.000 ton per jaar.
Het van oorsprong Deense BioMar produceert over de gehele wereld voeders voor meer dan 45 vissoorten, voor elke levensfase van de vis. De onderneming is actief in ruim tachtig landen.

Bedrijfsgegevens TSC Top Silo Constructions

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.