Pilz beveiligt transportband bij EuroChem - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Pilz beveiligt transportband bij EuroChem

Signaaltoren

Pilz heeft bij EuroChem in Antwerpen een transportinstallatie voor kunstmest beveiligd met een radarsysteem. De installatie betreft een wagen op rails waar doorheen een transportband loopt om de kunstmest op zes verschillende punten af te storten.

Het radarsysteem legt geen beperkingen op aan het werken met de transporteur, die de ruggengraat vormt van de kunstmestverlading. Zo blijft de installatie eenvoudig toegankelijk voor reiniging. Tegelijk worden operators beveiligd tegen de risico’s van de zware, rijdende bandwagen.

Radarsensoren

Het radarsysteem maakt gebruik van sensoren die iedere beweging bij de transportinstallatie detecteren. De radargolven zijn in tegenstelling tot laserstralen ongevoelig voor de stoffige omgeving van de installatie. Concreet controleren bij elk afzonderlijk stortpunt zes sensoren de directe omgeving. Deze sensoren beschikken over een eigen controller waarin de waarschuwings- en gevarenzones zijn geconfigureerd. Afhankelijk van de geometrie van het te bewaken gebied kan elke sensor een breder of smaller gebied bestrijken.

Koppeling van enkele radarsensoren aan een controller

PLC

Een PLC verzamelt de status van de zes controllers, alsmede die van de noodstoppen en trekkoordschakelaars. Een signaaltoren informeert medewerkers over de status van het systeem. Bij een naderend gevaar gaat eerst een oranje lamp branden ter waarschuwing. Als een medewerker in gevarenzone komt, geeft een rode lamp aan dat de PLC de installatie heeft veiliggesteld. Het radarsysteem is beveiligd tegen de verstelling of verblinding van een sensor.

Bedrijfsgegevens Pilz Nederland Industriële Automatisering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.