Ga naar hoofdinhoud

Tallpack rekhoesmachines voor ladingstabiliteit

Een Lachenmeijer Power Flex T1 rekhoesmachine

Tallpack International in Geldermalsen levert al bijna 25 jaar hoogwaardige rekhoesmachines. Deze machines beschermen pallets niet alleen tegen vocht en vuil, maar bieden ook de nodige ladingstabiliteit voor een veilig transport.

Een belangrijke reden om palletladingen te voorzien van een rekhoes (ofwel stretch hood) is het verhogen van de stabiliteit van de lading, met het oog op de veiligheid van de pallet bij transport en opslag. Ook beschermt de folie de palletlading tegen vocht en vuil. Dat is vooral van belang bij buitenopslag van kwetsbare producten. Een bijkomend voordeel vanuit het oogpunt van marketing en logistiek beheer is dat de rekhoes transparant is. De gepalletiseerde producten (zoals zakken met opdruk en barcodes) blijven goed zichtbaar. Bovendien heeft de hoes geen vouwen of kreukels, zodat die kan worden bedrukt met extra informatie. Het aanbrengen van een rekhoes vraagt minder folie dan het geval is bij het wikkelen van een palletlading, zonder dat de stabiliteit van de palletlading in het geding komt. Hierdoor kost het verpakken van de palletlading minder energie, terwijl ook de hoeveelheid te recycleren materiaal kleiner is.

Power Flex T1

Tallpack International levert drie typen rekhoesmachines voor verschillende toepassingen. De Power Flex T1, de Multi Flex X1 en de Multi Flex XL. De eerstgenoemde is een compacte machine voor Europallets en blokpallets, geschikt voor het beschermen en stabiliseren van zakgoed en big bags voor producten zoals potgrond, chemicaliën en diervoeding. De capaciteit bedraagt tot 120 pallets per uur.

Multi Flex X1

Bij een grote variatie in palletladingen is de Multi Flex X1 een goede keuze. Deze machine kan een hoes aanbrengen over volle, halve en kwart ladingen. De vier foliegrijpers kunnen per twee worden verplaatst, zodat de machine verschillende palletformaten aankan. De capaciteit bedraagt tot 200 pallets per uur.

Multi Flex XL

Voor zeer grote ladingen adviseert Tallpack International de Multi Flex XL, geschikt voor pallets van 500 x 500 mm tot maximaal 3200 x 1500 mm (lxb), met een maximale hoogte van 3000 mm. De rekhoesmachine is speciaal ontworpen voor producten zoals isolatiepanelen, gipsplaten en golfkartonnen dozen. Voor het aanbrengen van de rekhoes wordt eerst automatisch de hoogte van de lading gemeten om de benodigde hoeveelheid folie te bepalen. De hoes wordt vervolgens gelast, hydraulisch uitgerekt door vier grijpers aan de hoeken van de pallet, naar beneden gebracht en losgelaten. Het volledig geautomatiseerde proces heeft een capaciteit tot 120 pallets per uur.

Demonstratie

Speciaal voor haar Industriële Verpakkingsdagen heeft Tallpack International in de showroom te Geldermalsen een volledige verpakkingslijn inclusief een Power Flex T1 rekhoesmachine opgesteld. Wegens grote interesse blijft deze nog tot het eind van dit jaar staan. Belangstellenden kunnen zich bij het bedrijf aanmelden voor een bezoek en demonstratie via info@tallpack.nl.

Bedrijfsgegevens Tallpack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.