Ga naar hoofdinhoud

Muller Beltex inspecteert IGMA weegtoren

Muller Beltex heeft een drijvende weegtoren geïnspecteerd bij IGMA in de haven van Amsterdam. De weegtoren betreft een 36 ton lemniscaat kraan met een capaciteit van 1500 ton/uur.

Het inspectierapport van Muller Beltex adviseerde preventief en correctief onderhoud. Slijtage op de achterzijde van de beide bekerelevatorband maakte vervanging van de banden noodzakelijk. Ook de bekleding van beide aandrijftrommels moest wegens slijtage worden vervangen. Door een overbollering van de keertrommels kwamen onnodig veel krachten vrij op het midden van de band alsmede de bandverbinders en de elevatorbekers.

Eén stop
Alle onderhoudswerkzaamheden zijn op basis van een zorgvuldige planning in één stop uitgevoerd. Hierbij zijn de bestaande banden en aandrijftrommels met een telescoopkraan naar het benedendek gehesen. De trommels waren al voorzien van de Slide-Lag verwisselbare rubber trommelbekleding, zodat deze gemakkelijk kon worden vervangen door een nieuwe Slide-Lag bekleding. Voorts zijn de keertrommels gedemonteerd en bij een machinefabriek afgedraaid naar een kleinere bollering. Het uitbouwen van de trommels bood bovendien gelegenheid om alle lagerhuizen te voorzien van nieuwe lagers.

Montage
Na de montage van de nieuw beklede aandrijftrommels zijn nieuwe elevatorbanden ingehesen. Deze banden waren al af-fabriek voorzien van het juiste gatenpatroon en voorbereid voor de bandverbindesr. Om de duurzaamheid van de banden te vergroten, zijn een nieuwe Maxi-Super elevatorbandverbinders gemonteerd. Deze zijn voorzien van een uitwisselbaar rubber slijtplaatje dat zorgt voor een optimale ondersteuning. De radius van de bandverbinders is precies afgestemd op de trommels van de 1250 KN band. Na het terugplaatsen van de ondertrommels zijn de banden eindloos gemaakt en op de juiste spanning gebracht. De oude elevatorbekers zijn op de nieuwe banden geplaatst. Vervolgens is met de genoveerde installatie proef gedraaid. Bij de ingebruikname van de weegtoren is vastgesteld dat de installatie soepeler en stiller draait dan voorheen.

IGMA
IGMA is actief in de overslag van onder meer landbouwproducten, steenkool en mineralen. Muller Beltex is al jaren werkzaam voor IGMA en is mede verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de overslaginstallaties.

Zie ook Muller Beltex inspectie-camera elevatoren (video)

Bedrijfsgegevens Muller Beltex BV

Video revisie IGMA weegtoren

https://www.youtube.com/DtO21AycaQs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.