Ga naar hoofdinhoud

Zemic krachtopnemers voor onboard weging

HM9C loadcell voor tankweging

Zemic Europe BV heeft Truck & Trailerservice Smilde BV krachtopnemers en bijbehorende mounts geleverd voor de inbouw van onboard weegsystemen in vrachtwagens.

Met de ijkwaardige weegsystemen kunnen chauffeurs boetes vanwege een overschrijding van de maximaal toelaatbare asdruk vermijden. Bovendien voorkomt overbelading gevaarlijke situaties op de weg alsmede overmatige slijtage van voertuigonderdelen. Zemic adviseert Smilde welke combinaties van krachtopnemers en mounts (voor de juiste krachtinleiding) voor een bepaalde toepassing het meest in aanmerking komen.

Tankweging

Zo is voor de weging van de tank van een mesttruck een HM9C loadcell aanbevolen. Deze krachtopnemer is geschikt vanwege de capaciteit, de hoge ijkwaardige nauwkeurigheid en de bestendigheid tegen corrosieve media. De vernikkeld gelegeerde stalen krachtopnemer is hermetisch gesloten (IP68). Bovendien is de HM9C dankzij de ronde vorm eenvoudig te reinigen. De bijbehorende mount HM-9-405 zorgt voor een stevige bevestiging van de krachtopnemer op de truck en voorkomt dat horizontale bewegingen de meting verstoren.
Het C3 OIML toegelaten weegsysteem (3000 delen) blijft ook bij trillen en schokken nauwkeurig werken. Met het tankweegsysteem wordt bepaald welke hoeveelheden mest op welke locatie zijn geladen of gelost. Zemic Europe levert haar producten uit voorraad zodat Smilde haar klanten snel van dienst kan zijn.

Bedrijfsgegevens Zemic Europe BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.