Ga naar hoofdinhoud
Gesponsord

Size Reduction & Classification

Delft Solids Solutions belegt in nauwe samenwerking met diverse partners op dinsdag 30 oktober 2018 in Worldhotel Wings in Rotterdam de Size Reduction & Classification Day.

Tijdens dit interactieve seminar wordt ingegaan op de verschillende motieven om deeltjes te verkleinen en te classificeren, met name in de food- en farma-sector. Zo zijn deze unit operations vaak nodig om productieprocessen te optimaliseren en de kwaliteit van eindproducten te verbeteren. Experts gaan in op de beginselen van deeltjesverkleining en deeltjesclassificatie. Hierbij wordt uitgelegd hoe de verschillende machines (bijv. brekers, maalmolens, trilzeven en airclassifiers) en processen zo gecontroleerd mogelijk kunnen worden ingezet.

Uitdaging
Bepaalde grondstoffen lenen zich voor een impact-maalprincipe, terwijl andere beter kunnen worden gesneden. Dit hangt niet alleen samen met de aard van de te verwerken materialen, maar ook met de eisen die aan het maalgoed worden gesteld. Zo is het een grote uitdaging om poeders zeer fijn te vermalen. Het is dan ook van belang om de eigenschappen van de fijne poederdeeltjes correct te karakteriseren. Een andere factor van betekenis is de gewenste capaciteit voor het verkleinen of classificeren van deeltjes. In het geval van classificeren speelt daarbij vaak een rol hoe scherp verschillende fracties van elkaar kunnen worden gescheiden.

Programma
De volgende bedrijven en instellingen hebben hun bijdragen aan het seminar-programma reeds bevestigd:

  • TU Delft, Gabrie Meesters; Size reduction – why milling, why classification?
  • Hosokawa Alpine (Duitsland), Steffen Sander; Size reduction & classification from a manufacturer’s perspective.
  • Bühler (Zwitserland), Kurt Belmans / Norbert Kern; Size reduction & classification from a manufacturer’s perspective.
  • Delft Solids Solutions; How to confirm adequate milling and classification?
  • Jacobs Douwe Egberts, Aart Biesheuvel; Taste experience associated with milling in the food industry.
  • Aspen Oss, Marketta Uusi Pentillã; On the role of micronization in the pharmaceutical industry.

Een deel van de middag is gereserveerd voor het uitvoeren van hands-on opdrachten naar aanleiding van enkele case-studies. Aan het eind van de dag is er gelegenheid voor een netwerkmoment aan de hotelbar.

Doelgroep
De doelgroep voor de Powder & Particle Characterization Day zijn operators, analisten, labmanagers en technologen die direct betrokken of geïnteresseerd zijn in de karakterisering van deeltjes. Het niveau van de presentaties is post-bachelor (Post-HBO), maar de combinatie van theorie en praktijk maakt het seminar goed te volgen voor zowel ervaren analisten met MBO of VAPRO-C opleiding als deelnemers met een academische achtergrond.
De investering in het seminar bedraagt € 395, – ex. BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.