Ga naar hoofdinhoud

Verstoppingsvrije Eddy Current scheider

Goudsmit Eddy Current scheider voor bodemas

Goudsmit Magnetic Systems BV heeft een Eddy Current scheider ontwikkeld met een nieuw verdeelsysteem. Dit systeem vervangt de gebruikelijke trilgoot en voorkomt verstopping.

Het nieuwe verdeelsysteem verhoogt de opbrengst bij de recycling van non ferrro-metalen. Met name bij plakkerige of vochtige materiaalstromen die de neiging hebben zich aan het oppervlak van een trilgoot te hechten. In die gevallen krijgt de materiaalstroom een voorkeursrichting waardoor zich geen homogene laag vormt. Reiniging van de trilgoot of aanvoerband betekent stilstand.

Monolaag

Het nieuwe verdeelsysteem creëert een monolaag die zorgt voor een volledige bedekking van de band. Dit betekent een maximale benutting van de capaciteit en scheidingsefficiëntie van de magneetscheider, evenals een langere standtijd van de transportband. Dankzij de monolaag worden de non ferro-deeltjes gemakkelijker uit de materiaalstroom ‘weggeschoten’. Dit geldt vooral voor fijne fracties (0-10 mm).

Drie banden

Het systeem bestaat uit drie 3 transportbanden met ieder een eigen taak. De eerste voert het materiaal op tot het bij de productverdelers of ‘woelers’ komt. Deze draaien door het materiaal heen en verdelen het gelijkmatig, zodat het als een monolaag op de band komt te liggen en deze volledig bedekt. Bij een piek in de capaciteit glijdt het overschot terug. De tweede transportband (magneetscheider) is vlak en transporteert het materiaal naar de magnetische koprol. Hier worden ferro delen afgebogen en gescheiden. De derde transportband (Eddy Current scheider) krijgt een optimale materiaalstroom aangeleverd: een monolaag, vrij van fluctuaties in capaciteit. Ook de ferro-metalen zijn verwijderd, zodat ze geen verstoringen geven bij de Eddy Current-scheidingsstap.

Meer over Goudsmit Magnetic Systems BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.