Ga naar hoofdinhoud

Jöst trilgoten voor dosering waterstenen

Jöst trilgoot voor dosering waterstenen

In opdracht van Alfatech International BV uit Neede levert Jöst drie heavy duty zeewater-bestendige trilgoten voor de dosering van zogenaamde waterstenen. Deze stenen dienen als fundament bij de aanleg van bijvoorbeeld windmolens op zee.

De trilgoten vormen een onderdeel van een traject voor stenenontlading op een gespecialiseerd schip van Boskalis. Voor Alfatech International begint het traject bij twee bunkers in het scheepsruim die door excavators worden gevuld. Van daaruit zorgen twee trilgoten voor de uitdraging en dosering van de stenen. Banden transporteren deze dan verder naar een centrale bunker waaronder zich de zwaarste trilgoot bevindt. Deze doseert de stenen beheersbaar op een centrale transportband waarna ze in een valpijp worden gestort. Alfatech International zorgt hierbij voor de totale engineering, productie en levering van het complete ontladingstraject.

Waterstenen

Bij dit project hebben de waterstenen een maximale grootte van 360 mm. De doseercapaciteit is tot 2.000 ton per uur. De zwaarste trilgoot – met een gewicht van 4.400 kg – heeft een afmeting van 1.800 x 3.500 mm en is voorzien van 12 mm plaatstaal met 10 mm hardstalen slijtplaten. Voor deze zware trilgoot hanteert Jöst een ’richterreger’ in plaats van gewone onbalansmotoren. Jöst heeft ruim 200 van deze trilgoten voor waterstenen wereldwijd geleverd.

Bedrijfsgegevens Joest Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.