Nieuw vatkantel- en stortsysteem Flexicon - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Nieuw vatkantel- en stortsysteem Flexicon

Het nieuwe TIP-TITE Drumdumpsysteem van Flexicon conditioneert automatisch vaten van vezelplaat die bulkgoed bevatten. Het systeem maakt het materiaal los, kantelt het vat, stort de inhoud vervolgens voor verdere verwerking en verzamelt de lege vaten op een rollenbaan voor verdere afvoer.

Het vatstortsysteem is bedoeld voor laag- tot hoogvolume handling van vaten met materiaal dat vast is komen te zitten of is samengeklonterd tijdens opslag of transport. Dit systeem voorkomt arbeidskosten en mogelijke verwondingen die samenhangen met het handmatig bewerken van vaten. Ook voorkomt het stofvorming en morsen.

Drukken en loslaten

Een aangedreven rollenbaan brengt de volle vaten naar een conditioneringsstation waar hydraulische pompen aan weerszijden kracht op de vaten uitoefenen zodat het materiaal al wat loskomt. Een draaitafel draait het vat vervolgens voor opeenvolgende cycli van drukken en weer loslaten om het materiaal binnenin los te krijgen.

Kantelen voor stortstation

De transportband brengt het vat vervolgens naar een TIP-TITE stortstation, waar het wordt opgetild en onder een hoek van 45, 60 of 90 graden wordt gebracht. Na de rotatie opent de schuifpoort en wordt het materiaal gecontroleerd en stofvrij afgevoerd voor verdere verwerking (stroomafwaarts). De lege trommel wordt vervolgens afgevoerd voor verwijdering.

Tot 340 kilo

Foto-elektrische sensoren langs de rollenbaan geven de positie van volle en lege vaten door aan het systeem. Op deze manier kunnen vaten van vezelplaat van alle gangbare formaten met een gewicht tot 340 kilo worden verwerkt.

Zie ook: Stand-alone stofafscheider Flexicon

Bedrijfsgegevens MATEC massagoed techniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.