Ga naar hoofdinhoud

Victam-awards voor thermische processen

Hot Start Steam Mixer

Van Aarsen en Geelen Counterflow hebben tijdens de afgelopen Victam International in Keulen innovatie-awards ontvangen; beide bedrijven voor een thermisch proces in de categorie Animal Feed & Nutrition.

Van Aarsen ontving een award voor de Hot Start Stoommixer. Deze installatie verbetert het conditioneringsproces. Al het product dat de Hot Start Stoommixer verlaat, heeft de ingestelde temperatuur bereikt binnen een tolerantie van ongeveer 3°C. In combinatie met de korte opstarttijd (tot 3 minuten in plaats van de gebruikelijke 6 minuten), voorkomt de installatie verspilling van grondstoffen. Ook wordt productiewinst behaald.
Geelen Counterflow viel in de prijzen met de Counterflow Cooler Plus, een nieuwe generatie tegenstroomkoelers. De installatie maakt het mogelijk om bij fluctuaties in het product- of de omgevingscondities te voorkomen dat na het koelen onvoldoende of juist teveel vocht in het product aanwezig is. Gebruikers kunnen met deze installatie de productkwaliteit en efficiëntie verbeteren.
Triott Group viel op met de introductie van de GrainCam, een digitale oplossing voor beeldverwerking, met een resolutie van 18 micron. Hiermee is het mogelijk om deeltjesgrootteverdelingen, deeltjesvormen en ook (ver)kleuring van producten en grondstoffen in het productieproces te analyseren.

Zie ook Victam ‘one stop show’

Geelen Counterflow Cooler Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.