Ga naar hoofdinhoud

ERBA Buisbewerking ontlast machinebouwers

Metaalwerk ERBA Buisbewerking

Machinebouwers besteden hun metaalwerk aan ERBA Buisbewerking uit als ware het een collega. De naadloze integratie van ERBA’s buiswerk in hun productieproces zorgt voor een geruisloze maar winstgevende optimalisatie van zowel de te bouwen machineframes als de bedrijfsvoering.

“Een specialisme waarin we ons van anderen onderscheiden, is het 3D lasersnijden van buizen, kokers en kokerprofielen; zowel in staal, roestvaststaal als non-ferro metalen”, zegt Aart van Maanen, productieleider bij ERBA Buisbewerking. “Dat doet niet iedereen. De machines kunnen het vaak wel, maar het gaat ook om de engineering. Daarin hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd. We zijn in staat slimme verbindingen te ontwerpen waarbij buizen exact in elkaar passen. Zo kunnen we constructies vereenvoudigen en foutmarges verkleinen. Dat scheelt machinebouwers veel in pas-, meet- en laswerk, met alle kosten van dien.”

Geoptimaliseerd

Klanten hoeven slechts een tekening van een onderdeel, samenstelling of frame aan te leveren door middel van een 3D STEP-file. ERBA Buisbewerking verwerkt dit tot een snijprogramma, waarbij het object wordt geoptimaliseerd op onder meer snijverliezen en nesting en met het oog op een zo eenvoudig mogelijke montage.

Zie het complete artikel:

Zie ook: ERBA ontzorgt machinebouw geruisloos

Bedrijfsvermelding ERBA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.