Ga naar hoofdinhoud

Flow wrapper met robotica

Bosch Packaging Technology introduceert instapmodel Pack 102. Dit is een horizontale flow wrapper die gebruikmaakt van een Fanuc Scara-robot. Deze verpakkingsoplossing met lichte automatisering is volgens het bedrijf ideaal voor kleine tot middelgrote bakkerijen en andere bedrijven. 

De veelzijdige machine kan producten van verschillende groottes verpakken, zoals koekjes, crackers, croissants of andere gebakken producten. Het haalt een output van 150 verpakkingen per minuut en heeft een corrosiebestendig rvs ontwerp voor eenvoudige reiniging. De robot pakt de producten rechtstreeks van twee bakplaten, waar per bakplaat zo’n 15 koekjes worden geplaatst. De individuele koekjes worden opgepakt en in de infeed, de invoerketen van de Bosch 102 flow wrapper, geplaatst.

Vision-detectie 

Vision wordt gebruikt om de producten in de infeed betrouwbaar te kunnen vinden en te plaatsen. Zo detecteert de robot als een product kapot is, en pakt deze dan niet op. Door de vacuümtechnologie worden de producten heel voorzichtig behandeld. Zodra een lade wordt geleegd, schakelt de robot automatisch over naar de tweede lade, zodat het proces zonder onderbreking soepel doorgaat. In totaal kunnen maximaal drie robots worden opgenomen in het Pack 102-systeem.

Human Machine Interface

De bedieningselementen voor zowel de flow wrapper als de robot zijn geïntegreerd in één Human Machine Interface (HMI). Dit zorgt ervoor dat machinebedieners één centrale plaats hebben om aanpassingen uit te voeren, denk aan parameters als snelheid, pickhoogte en andere parameters.

Volgens Kelly Meer, productmanager bij Bosch Packaging Technology, is het een kosteneffectieve oplossing. Het maakt robotica zelfs op instapniveau mogelijk. 

Juiste pickstrategie

Bosch Packaging Technology uit New Richmond werkt nauw samen met klanten om de juiste pickstrategie te vinden. Dit is vooral belangrijk wanneer de producteigenschappen of productieomstandigheden uitdagender zijn, bijvoorbeeld met plakkerige producten of bij vochtige productiefaciliteiten. Picktesten met producten van klanten helpen deze uitdagingen op te lossen. Soms bezoeken de Bosch-experts locaties van klanten voor een beeld van de omgeving van de verpakkingsfaciliteit. 

Op IBIE 2019

De Pack 102 wordt geïntroduceerd op de International Baking Industry Expo (IBIE) 2019, van 7-11 september in Las Vegas. Daar toont Bosch de Pack 102 met een Fanuc Scara-robot voor pick-and-place. Bezoekers kunnen demo-runs van het systeem bekijken met chocoladekoekjes voor een soepele integratie van robotica met Pack 102.

Bedrijfsgegevens Bosch Packaging Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.