Ga naar hoofdinhoud

Kryptane-bekleding Muller Beltex: betere doorstroming, minder slijtage

Drukvat zonder aankleving

Regelmatig stagneren productieprocessen in de recyclingsector en (agro)industrie vanwege het aankleven van producten, verstoppingen en door slijtage. Veel van die problemen kunnen worden opgelost of voorkomen door de getroffen procesinstallaties te bekleden met het duurzame Kryptane van Muller Beltex.

Nog te vaak gebeurt het dat klevende producten zich aan een procesinstallatie hechten, waardoor een vlotte doorstroming wordt belemmerd en zelfs compleet stagneert. Het helpt dan niet om de stroming weer op gang te brengen door met een hamer op de wanden te slaan. Hierdoor ontstaan beschadigingen en deuken die het probleem alleen maar verergeren. Een veel betere oplossing is om de procesinstallaties waarin de aankleving of slijtage zich voordoen, te bekleden met een duurzaam materiaal dat een zeer lage wrijvingscoëfficiënt heeft, geen vocht opneemt en ook een lange levensduur geeft.

Kryptane

Muller Beltex heeft hiervoor het hoogwaardige Kryptane in huis. Dit polyurethaan materiaal is niet alleen zeer slijtvast maar mag ook worden toegepast bij de verwerking van droge levensmiddelen. Het is geschikt voor het bekleden van bijvoorbeeld kettingtransporteurs, schroeftransporteurs en zeefinstallaties, maar ook elevatorkappen, trechters, glijgoten en valbuizen. Kryptane is beschikbaar in verschillende Shore°A-hardheden. Muller Beltex kan het materiaal uit voorraad leveren in standaard plaatafmetingen 3050 x 1220 mm.

Lees het hele artikel

Meer over Muller Beltex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.