Ga naar hoofdinhoud

Lessine: fijnmalen < 100 micron

Installatie voor micronisering van mangaanoxide

Het fijnmalen van grondstoffen tot deeltjes kleiner dan 100 micron stelt bedrijven soms tot onvermoede effecten in termen van deeltjesgrootteverdeling, homogeniteit en vochtgehalte. Lessine geeft inzicht in deze materie én de sleutel tot oplossingen.

Met beoogde fijnheden onder 100 micron (0,1 mm) is de maalstap een kritisch onderdeel van het productieproces en vaak een proceslijn op zich. Er moet namelijk met veel parameters rekening worden gehouden om een kwalitatief goed eindproduct te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de vochtigheid, temperatuurgevoeligheid, abrasiviteit en bulkdichtheid van het te verwerken materiaal, maar ook aan de te bereiken deeltjesgrootte, deeltjesgrootteverdeling en homogeniteit van het product. Maar geen zorgen, voor elke toepassing is er een oplossing.

Homogeniteit

Bij het bereiken van een zeer fijne deeltjesgrootte wordt men vaak geconfronteerd met een niet-homogeen product op het niveau van de chemische samenstelling. Dat geldt vooral voor natuurlijke materialen, zoals mineralen en voedingsgrondstoffen. Sommige deeltjes in de grondstof bevatten meer of minder van een bepaalde component dan andere deeltjes. Deze afwijkingen zorgen ervoor dat de betreffende deeltjes onder invloed van de toegevoerde maalenergie verschillend breken. Hierdoor zal ook in het maalgoed niet elk deeltje dezelfde samenstelling hebben.

Zie ook: Lessine koeldroger

Bedrijfsvermelding Lessine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.