Ga naar hoofdinhoud

Lessine koeldroger: in één stap naar eindproduct

Lessine koeldroger met 2-delige buistrommel. Koelen (l) en drogen (r)

Een nat product wordt in de roterende koeldroger van Lessine in één stap verwerkt tot een droog eindproduct. Hete lucht droogt het materiaal volgens het meestroom-principe. In het koelgedeelte stroomt lucht in tegenstroom over het product. Beide luchtstromen worden in het midden van de installatie naar buiten geleid en gefilterd.

De installatie omvat een roterende buistrommel waarin schoepen zijn aangebracht die het natte materiaal mengen, in de hete luchtstroom strooien en tegelijk voortbewegen. De schoepen nemen het materiaal uit het productbed op, en laten het er weer in terugvallen. Hierbij tuimelt het materiaal door de verbrandingsgassen zodat een optimale warmteoverdracht plaatsvindt.

Efficiënte droging

Om een efficiënte droging te bewerkstelligen, stromen de hete lucht en het product in dezelfde richting (meestroom-principe). De temperatuur en de verblijftijd van het materiaal worden zodanig geregeld dat een eindproduct met het gewenste vochtgehalte wordt verkregen. De koeldrogers van Lessine kunnen op aardgas, stookolie of elektriciteit werken.

Maatwerk

Hoewel koeldrogers verkrijgbaar zijn in gestandaardiseerde uitvoeringen, worden de beste en meest betrouwbare resultaten behaald met installaties die zijn toegesneden op een specifieke toepassing. Het ontwerpen en dimensioneren van een maatwerk koeldroger gaat echter niet zonder complexe berekeningen en vereist veel kennis en ervaring.

Zie ook: Lessine breidt uit met PerMix mengers

Zie ook Trommeldrogen; het principe

Bedrijfsvermelding Lessine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.