Ga naar hoofdinhoud

Meng- en verpakkingslijn EMT voor Rwanda

De EMT verpakkingslijn voor ENAS

EMT heeft in samenwerking met de Nederlandse overheid een volledige meng- en verpakkingslijn geleverd aan kunstmestproducent ENAS in Rwanda. Het Afrikaanse land met een bewogen verleden zet hiermee een stap naar een betere toekomst.

Na de genocide in het midden van de jaren negentig en na de verkiezing in 2000 van generaal Paul Kagame tot president, werkt Rwanda al weer geruime tijd aan haar herstel. De huidige politieke situatie in het land – midden in Afrika – is  stabiel. Het volk wil niet meer terugkijken, maar vooruit. Zo zijn er initiatieven genomen om de agro-industrie te verbeteren. Dit heeft geleid tot een samenwerking tussen kunstmestproducent ENAS en EMT voor de opzet van een complete meng- en verpakkingslijn. Dankzij een subsidie van de Nederlandse overheid is een zeer succesvol project gerealiseerd. EMT heeft de benodigde meng- en opzakmachines in eigen huis geproduceerd en in de loop van 2018 en 2019 naar Rwanda verscheept, verdeeld over zes container-zendingen. De laatste systemen zijn in 2019 geleverd en geïnstalleerd, waarna de fabriek in hetzelfde jaar in bedrijf is gesteld. ENAS mengt diverse soorten kunstmest en verpakt die in zakken van 5, 10, 25 of 50 kilogram. De kunstmest wordt afgenomen door distributeurs die boeren in de regio bedienen.

Compleet programma

De afgelopen 30 jaar heeft EMT een compleet programma mengers ontwikkeld, voor zowel batch- als continuprocessen. Het gaat daarbij om 7 onderscheiden mengsystemen, die alle een unieke naam hebben meegekregen: Weighcont, Shamrock, Vertical, Tyler, Smitbuilt, Scroll en – de meest recente toevoeging– de Paddle Twin. Alle 7 systemen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, maar hebben gemeenschappelijk dat ze bij uitstek geschikt zijn voor de productie van grote volumes. Capaciteiten van 20 tot 200 ton zijn geen uitzondering.

Weighcont

De Weighcont die bij ENAS is geïnstalleerd en ook de vergelijkbare Bag Input Blender zijn continumengers. De machine beschikt over producthoppers die steeds worden bijgevuld. Vanuit de hoppers wordt een gecontroleerde hoeveelheid product op de onderliggende transportband gedoseerd. Een computer stuurt dit mengproces. De Weighcont heeft een hoge productiecapaciteit: tot 200 ton/uur.

Lees het hele artikel

Meer over EMT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.