Ga naar hoofdinhoud

EMT – Blending, Bagging and Transport

EMT is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van meng en opzak machines. EMT bevindt zich in ’t Zand, (N-H) Nederland. EMT heeft meer dan 400 machines in meer dan 40 landen naar tevreden klanten verkocht. Heel belangrijk is dat vele van deze machines speciaal aangepast zijn aan de wensen van de klant. (zodat een optimale werking gegarandeerd is.)

EMT heeft een verkoop en service netwerk door heel Europa. De machines worden gemaakt in de EMT fabriek voor de gehele Europese en Wereldwijde markt. EMT heeft zijn eigen research en ontwikkelingsafdeling waar de ontwerpers nieuwe machines ontwikkelen of bestaande machines aanpassen aan de wensen van de klant. Hierbij hebben ze de hulp van een 3-D Cad systeem, dat vaak alle wensen van de klant kan verwerken. EMT heeft veel reserve onderdelen op voorraad om snelle levering te kunnen garanderen.

EMT is een familiebedrijf dat in bezit is van Gustaaf en Janco Zeeman. De Zeeman familie woont al meer dan 200 jaar in ‘t Zand. Het familie bedrijf is begonnen in 1908 in een molen met het malen van meel. Later is daar een hele veevoederfabriek bij opgebouwd die het voer voor koeien, schapen en paarden produceerde. Doordat N.J. Zeeman B.V. ook kunstmest verkocht, is de link naar het blenden van kunstmest in 1988 gemaakt. Dus een tweede bedrijf werd opgestart, waarbij EMT dealer werd van Doyle kunstmest mengers. Later is daar de eigen ontwikkeling en productie bijgekomen.

EMT maakt ook vele verschillende opzak machines. Waaronder enkele en dubbele opzak machines om 50 kg zakken te vullen met een capaciteit van 20-40 ton per uur. Om Big Bags te vullen maakt EMT de Portable Container, Triple Portable Container, de Basic, de Economic, de Junior en High Speed machine (30-100 FIBC p/h).

De mengmachines die EMT kan leveren zijn de Shamrock, Vertical, Smithbuilt, Kraus/Tyler, Weighcont en de Vollcont machines. De Weighcont is een continue menger die mengt en weegt en geproduceerd kan worden met een ongelimiteerd aantal weegbunkers. Deze menger kan een capaciteit bereiken van 20 tot 250 ton per uur.

De transport banden, elevatoren, mengers en opzak machines worden in opdracht gebouwd en kunnen aangepast worden aan de wensen van de klant. Bij EMT hebben we onze eigen technici die de machines installeren aan aanpassen. Alle machines voldoen aan de CE voorwaarden (Conformité Européenne) die geëist wordt in de gehele Europesche Unie en EVA landen.

Bezoekadres

Molenpad 10
1756 EE 'T ZAND
Nederland

Telefoonnummer
0224-59 12 13

E-mailadres
[email protected]

Website
https://emt.tech

Kunstmest-menglijn door EMT geïnstalleerd

EMT uit ’t Zand heeft bij de Haifa Group, een wereldwijde producent van speciality kunstmest in Israël, een ‘state of…

Installatie door EMT van 200 meter lange menglijn voor kunstmest

EMT uit ‘t Zand, specialist in het ontwerp en de productie van meng- en verpakkingssystemen voor de agro-industrie, heeft een…

Bigbag-vullijn EMT voor kunstmest

In de haven van Pecq (Wallonië) aan de Schelde heeft Walagri in september een nieuw depot voor de op- en…

Meng- en verpakkingslijn EMT voor Rwanda

EMT heeft in samenwerking met de Nederlandse overheid een volledige meng- en verpakkingslijn geleverd aan kunstmestproducent ENAS in Rwanda. Het…

Machinelijnen EMT voor Yara Vietnam

Vanuit ’t Zand (Noord Holland) verkoopt EMT, producent van meng- en verpakkingssystemen, de in eigen huis ontworpen en gebouwde installaties…

Bij EMT perfecte mix op de juiste plaats

Mengerijen voor kunstmest worden vaak nabij de landbouwbedrijven gebouwd die de meststoffen voor hun gewassen nodig hebben. Afhankelijk van de…

Mobiele EMT weegunit voor snelle verwerking

Met de mobiele, discontinue weegunit van EMT kunnen stortgoederen met hoge snelheid worden gewogen. De unit bevindt zich namelijk in…

Lijnen EMT voor agri-industrie

Machinebouwer EMT heeft vier blenderlijnen geleverd voor de Agricultural Transformation Agency (ATA) in Ethiopië. En onlangs is een project gerealiseerd voor Yara in Thailand.

Big Bag Triple EMT Container

European Machine Trading (EMT) heeft na het winnen van een innovatieprijs op de Victam-beurs in Keulen voor haar Big Bag Triple Container diverse aanvragen ontvangen.