Ga naar hoofdinhoud

Machevo & Bulk Vereniging groeit

Voorzitter Armando Turba van de Machevo & Bulk Vereniging wees bij de opening van Algemene Ledenvergadering op 27 november 2012 in het hoofdkantoor van de VDL Groep in Eindhoven op de groei van de vereniging. Het aantal leden is in korte tijd de honderd gepasseerd.

De Algemene Ledenvergadering van de Machevo & Bulk Vereniging werd bezocht door circa 80 leden en belangstellenden. De locatie was het hoofdkantoor van de VDL Groep in Eindhoven. Als gastheer trad Carlos Ooijen op, managing director bij VDL Industrial Products.
Bij de opening van de vergadering wees Machevo-voorzitter Armando Turba met enige trots op de groei van de vereniging: “In 2012 ontvingen we slechts vijf opzeggingen, maar mochten we tot nog toe liefst tien nieuwe leden verwelkomen. Het ledenaantal waarmee we het nieuwe jaar ingaan, staat daarmee op 102.” Inmiddels is bekend dat het ledental al op 103 staat, aangezien Huikeshoven op 3 december 2012 lid is geworden.
Een groot aantal van deze nieuwe leden was aanwezig en maakte van de gelegenheid gebruik om zich met een presentatie van één minuut aan de vereniging voor te stellen.

Bestuurszaken
Na de goedkeuring door de ledenvergadering van de financiële administratie, op basis van het verslag van de Verificatiecommissie (bestaande uit Robert-Jan Steegman, Nestinox en Bernard Scharff, Scharff Techniek), gaf penningmeester Chris van der Lande (Van Beek) een toelichting op de begroting van 2013. De cijfers werden na enkele verhelderingsvragen met instemming ontvangen. Armando Turba bedankte aftredend bestuurslid Peter Scholten (FIB Industries) voor zijn jarenlange inzet, en overhandigde hem een bloemetje. Het bestuur stelde vervolgens drie nieuwe bestuursleden voor:

  • Remco Harmse, business unit manager food, Alfa Laval Benelux
  • Tom Pruymboom, sales director Jongia
  • Carlos Ooijen, managing director VDL Industrial Products


VNU Exhibitions
Nadat de vergadering de benoeming van de nieuwe bestuursleden met een applaus had bekrachtigd, gaf scheidend bestuurslid Peter Scholten een evaluatie van het branche-onderzoek dat in het voorjaar van 2012 is uitgevoerd door VNU Exhibitions. Het onderzoek wordt in 2013 herhaald en het rapport in maart 2013 verspreid.
Marc Klumper, projectmanager voor de vakbeurs Industrial Processing, presenteerde tijdens de ledenvergadering de cijfers van de laatste editie (2-5 oktober 2012). De bezoekers beoordeelden de beurs in zijn totaliteit met het rapportcijfer 7,2. Het aantal gerichte bezoekers voor IP 2012 is 11% gestegen t.o.v. 2010. De kwaliteit van het bezoek is door de exposanten daardoor hoger gewaardeerd. Doordat de overloop vanuit de vakbeurzen Macropak en Industrial Automation & Drives kleiner was, waren de exposanten over het totale aantal kritischer. Marc Klumper erkende dat er ruimte is voor verbetering en presenteerde enkele plannen om een stap vooruit te zetten.
Tom Pruymboom gaf een verslag van de activiteiten van de Machevo-commissie Buitenlandse Beursdeelnames. Na een enigszins teleurstellende respons van de leden op een eerste inventarisatie van de wensen, zal de commissie in 2013 met de resultaten van een nader onderzoek komen. Hiertoe zal de commissie de diverse kansen en mogelijkheden van een collectieve buitenlandse beursdeelname opnieuw bij de leden onder de aandacht brengen.
De Algemene Ledenvergadering werd afgesloten met een netwerkborrel en een uitstekend dinerbuffet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.