Ga naar hoofdinhoud

Poeth viert 100-jarig jubileum

Poeth wagenpark jaren 70

Poeth Solids Processing uit Tegelen viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Het bedrijf dat op 3 juni 1921 door Willem Poeth werd opgericht om maalwerken en transportsystemen te maken voor molens en de graanhandel, heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Willem Poeth begon al op zijn tiende een loopbaan in de metaalindustrie. Hij werkte zich op van jongste bediende – via de lokale tekenschool – tot metaalbewerker en bedrijfsleider bij het Tegelense metaalbedrijf Hekkens. Daar kreeg hij de kans om de afdeling molenbouw over te nemen, op voorwaarde dat hij het gietwerk zou onderbrengen bij zijn oude werkgever. Willem Poeth maakte faam met zijn maaltechnieken, silo’s en kettingtransporteurs voor de graanhandel. Ook profiteerde hij van de groeiende vraag naar veevoer in de regio en de concentratie van andere metaalbedrijven en vakopleidingen in industriestad Tegelen. Kort na de tweede wereldoorlog verhuisde Poeth naar een nieuwe fabriek op de huidige locatie. Ook de vier zonen en een dochter werkten nog lang in het bedrijf.

Wereldwijd actief

Inmiddels is het bedrijf met 70 medewerkers onder dezelfde naam wereldwijd actief in de ontwikkeling, bouw en montage van machines en procesinstallaties voor de mengvoeder- en petfood-industrie en graan verwerkende bedrijven. Ook levert Poeth veel maatwerk oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie en chemie, en aan brouwerijen en recyclingbedrijven. Het gaat dan onder meer om inname-technieken, zeefsystemen, weegapparatuur, maalmolens, mengers, ontstoffingsfilters en transportinstallaties voor een breed scala van vaste stoffen. Dankzij een eigen engineering-afdeling kan Poeth flexibel inspelen op wensen van klanten. Zo is men ook in staat om complete productielijnen en turn-key fabrieken te realiseren.

Technologische vernieuwing

In 2018 nam het management van Poeth het bedrijf over en werd geïnvesteerd in een nieuwe productiehal van 2.700 m². De organisatie blijft zich richten op technologische vernieuwing. Ook de persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden van de medewerkers staat hoog in het vaandel. In september viert Poeth haar eeuwfeest met relaties en medewerkers. Ook komt er een Open Dag voor iedereen die in de toekomst van het bedrijf is geïnteresseerd.

Meer over Poeth Solids Processing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.