Ga naar hoofdinhoud

Solids Antwerpen trekt bijna 2.000 bezoekers

De vakbeurs Solids die op 6 en 7 april 2011 in Antwerp Expo werd gehouden, evenaarde vrijwel het bezoekersaantal van de succesvolle vorige editie (24 en 25 maart 2009). De eerste beursdag deed het zelfs beter dan in 2009. Als op de tweede beursdag niet een ernstig verkeersprobleem bij Antwerpen was opgetreden, was het resultaat van 2009 (1982 bezoekers) zeker voorbijgestreefd.

Beursorganisator easyFairs stelt aan de hand van deze resultaten dan ook vast, dat de sector ‘haar afspraak niet gemist heeft’.
De bezoekers kregen een veelzijdig en evenwichtig aanbod voorgeschoteld met state-of-the-art producten en diensten. Passie voor technologie stond centraal, blijkens de 34% bezoekers met een engineeringsprofiel. Bovendien had 46% van de bezoekers een directe beslissingsbevoegdheid.
 

learnShops
Behalve het expositie-aanbod was ook het programma learnShops van hoge kwaliteit. Vooral het AtexForum op de eerste beursdag genoot veel belangstelling. Specialisten wierpen vanuit een praktische invalshoek hun licht op kwesties die samenhangen met een explosieveilige bedrijfsomgeving. Maar liefst 230 professionals bezochten minimaal één van de acht presentaties van het AtexForum. De seminars op de tweede beursdag boden eveneens stof tot nadenken. Dat gold voor zowel het thema ‘Computer Aided Engineering’ en ‘Hygiënisch Ontwerp’. De ochtendsessies werden ingevuld door de DEM Research Group van de KU Leuven, waar een aardig staaltje innovatie gepresenteerd werd. ’s-Middags werden voedingsproducenten en constructeurs via de EHEDG-workshops tal van middelen aangereikt voor het hygiënisch ontwerpen van productie- en procesinstallaties.

Volgende editie
De volgende editie van de vakbeurs Solids in België vindt plaats op 27 en 28 maart 2013, opnieuw in Antwerp Expo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.