Ga naar hoofdinhoud

WAM Holland: ‘Do the right thing’

Rien Bouwman (l) en Barry Nijman van WAM Holland

Aan de wand in de ruime entree van WAM Holland staan uitspraken van Vainer Marchesini, oprichter en CEO van WAMGROUP. Zoals ‘Do the right thing, even at the risk of missing an opportunity’. Directeur Rien Bouwman van WAM Holland heeft er alle vertrouwen in dat met de verhuizing naar het nieuwe pand een juiste stap is gedaan.

De Italiaanse WAMGROUP, opgericht in 1968 door de huidige CEO Vainer Marchesini, is al meer dan vijftig jaar marktleider in de ontwikkeling en productie van machines en componenten voor de stortgoed verwerkende industrie. De groep, met hoofdkantoor in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Modena, heeft momenteel meer dan 60 locaties in 40 landen en telt circa 2400 medewerkers. Sinds april 1999 heeft het concern een dochteronderneming in Nederland: WAM Holland B.H.E. (Bulk Handling Equipment) BV. Directeur Rien Bouwman, die vanaf de start van deze vestiging aan het roer heeft gestaan, heeft zich bij de inrichting van het nieuwe pand aan Honderdland 500 in Maasdijk (bij Rotterdam) laten inspireren door gedachten van Vainer Marchesini: “In het Italiaanse hoofdkantoor van WAMGROUP hangen van hem uitspraken die ik het overwegen waard vind. In onze entree kun je die teruglezen; ze ademen de geest van een gedreven pionier en daaraan willen we ons graag spiegelen.”

Verhuizing

In januari 2022 is WAM Holland verhuisd van Honderdland nr. 201 naar nr. 500. Die afstand is klein, maar de impact van die verplaatsing op de ruimte waarover men nu beschikt, is groot. “Toen we in 2008 met vier mensen het pand op nr. 201 betrokken, dacht ik dat we daar voortaan zouden blijven. Zo groot leek het mij, met liefst 200 vierkante meter kantoor en 200 vierkante meter magazijn met een hoogte van 4,5 meter”, zegt Rien Bouwman. “Geleidelijk aan werd het pand echter toch voller. En met de groei van de laatste jaren kwamen we uiteindelijk ruimte tekort. In 2021 hebben we een paar honderd meter verderop een nieuw pand laten bouwen. Tussen kerst en nieuwjaar zijn we overgegaan, zodat we begin januari dit jaar de nieuwe huisvesting in gebruik konden nemen.”
Op Honderdland nr. 500 beschikt WAM Holland – met inmiddels 7 medewerkers – opnieuw over een zee van ruimte. Bijna 400 vierkante meter kantoor en 600 vierkante meter magazijn met een hoogte van 8,5 meter.

Meer over WAM Holland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.