Ga naar hoofdinhoud

WEMO en Heemhorst onderdeel Van Mourik

V.l.n.r. Erik de Graaff, Marco van Mourik en Bob Bles

WEMO-techniek en voormalig zusterbedrijf Heemhorst International hebben op 1 mei 2023 een doorstart gemaakt onder de vlag van de Van Mourik Group in Ede.

Beide bedrijven, die in het verleden deel uitmaakten van Alers Machinebouw en Onderhoud, verhuizen in verband met de doorstart van Nieuwleusen naar Van Mourik Group in Ede.

WEMO-techniek

WEMO-techniek, tot 1 januari 2023 onderdeel van Heemhorst International, ontwerpt en maakt sinds 1998 monstername-systemen en andere apparatuur voor de kwaliteitscontrole in de procesindustrie. Het portfolio omvat naast monsternemers ook transport-, verzamel- en verpakkingssystemen voor monsters, in-line vochtmeters en de Kempink slijtvastheid testers. Ook onder de nieuwe eigenaar blijft Bob Bles sales & marketing manager bij WEMO-techniek: “Diverse onderdelen van de Van Mourik Group bieden goede kansen voor productontwikkeling en groei in de monstername en de automatisering rond kwaliteitszorg. Ik vind het fijn en geruststellend dat ik de relaties met de klanten die ik door de jaren heen heb opgebouwd, op deze manier kan behouden.”
Marco van Mourik is blij met de komst van Bob: “Hij heeft veel ervaring op het gebied van monstername en testapparatuur voor de diervoederindustrie, maar ik zie ook nog goede kansen in de voeding en chemie, waar Van Mourik een goed netwerk heeft.”

Heemhorst International

Heemhorst International wordt volledig ondergebracht in de feed-divisie Van Mourik Smart Milling Engineers. “Historisch gezien is het niet meer dan logisch dat we HeemHorst – voorheen eigendom van Weideman, partner in het bedrijf Weideman & Van Mourik – hebben overgenomen”, aldus Marco van Mourik. “Het voelt alsof de puzzelstukjes op hun plaats vallen.”
Dat vindt ook Erik de Graaff, manager van de feed-divisie binnen Van Mourik: “De komende tijd informeren we klanten van beide bedrijven over de details van de doorstart.”
De komende weken zal er vooral hard gewerkt worden om de service- en productieactiviteiten vanuit Ede op te zetten.

Van Mourik Group

De Van Mourik Group in Ede ontwikkelt en bouwt complete turn key-installaties voor de verwerking van droge stoffen, onder andere voor de diervoederindustrie. Ook houdt de onderneming zich bezig met de uitbreiding, de optimalisatie en het onderhoud van bestaande installaties in de procesindustrie.

Meer over WEMO-Techniek

Bedrijfsgegevens Heemhorst International

Bedrijfsgegevens Van Mourik Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.