Ga naar hoofdinhoud

Filtermonitoring met Nederman Insight Analytics

Een ontstoffingsfillter met een Smart Control Box

De kerncompetentie van Nederman is het leveren van schone lucht om mens, machine en milieu in de procesindu- strie te beschermen tegen schadelijke effecten van de productie. Het bedrijf waarborgt deze missie nu ook met filtermonitoring op basis van Nederman Insight Analytics, een cloud-gebaseerd platform om de kwaliteit en prestaties van ontstoffingsfilters real time te volgen en te optimaliseren.

Afgelopen decennia heeft Nederman zich steeds laten leiden door haar missie om klanten te voorzien van schone lucht. Met die insteek heeft het in 1944 in Helsingborg (Zweden) opgerichte bedrijf zich ontwikkeld van een lokale werkplaats tot een toonaangevend concern in milieutechnologie. Anno 2021 ontplooit de bedrijvengroep activiteiten in circa 50 landen. Zo’n 2.200 medewerkers zetten zich dagelijks in om de industrie wereldwijd van zo schoon mogelijke lucht te voorzien. Te beginnen met afzuiging aan de bron tot en met emissiereducties naar de omgeving. Hierbij worden alle producten, apparaten, technologie en software in eigen huis vervaardigd.

Nederman Insight Analytics

Nederman is vastbesloten om als innovator in milieutechnologie ook in de toekomst als ‘Clean Air company’ wereldwijd koploper te blijven. Een cruciale stap daarbij is de inzet van ‘Industrial Internet of Things’ (IIoT) om ontstoffingsprocessen verder te verduurzamen en te optimaliseren. “We staan aan de vooravond van een revolutionaire innovatie van onze producten en diensten”, aldus Jan van Doorn, solution sales manager bij Nederman in Amersfoort. “Binnen onze divisie Monitoring & Controle is een robuuste, digitale oplossing ontwikkeld voor de online monitoring van onze ontstoffingsfilters: Nederman Insight Analytics. Het is een tool die inzicht biedt in de actuele en historische filterprestaties en waarschuwt bij bepaalde drempel-overschrijdingen.”

Lees het artikel over Nederman Insight Analytics

Meer over Nederman Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.