Ga naar hoofdinhoud

Nederman MCP SmartFilter met abonnement (video)

Nederman MCP SmartFilter

Het MCP SmartFilter van Nederman is ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, de bedrijfskosten te reduceren en de werkplek veiliger te maken. Een service-abonnement optimaliseert het filterproces.

De modulair gebouwde MCP SmartFilters zijn leverbaar in diverse configuraties waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een scala aan filtermedia. De afzuigcapaciteit kan oplopen tot 28.000 m3/uur. Het MCP SmartFilter is leverbaar in Atex-uitvoeringen.

‘Squicle’ cartridge

Het cartridge heeft een ‘Squicle’-vorm (patent aangevraagd), dat het midden houdt tussen een vierkant en een cirkel. Zo kan de vierkante ruimte in het filtersysteem optimaal worden benut en een grotere luchtstroom worden verwerkt. Dit verkleint de omvang en voetafdruk van het filter. De verticale filterpatronen zijn zonder gebruik van gereedschap aan de voorzijde te vervangen.

Service-abonnement

Aan het MCP SmartFilter is een abonnement verbonden waarbij sensoren kritieke componenten monitoren om het systeem betrouwbaar en effectief te laten functioneren. Denk daarbij aan druk, luchtdebiet, stofbakniveau en emissies. De gepatenteerde IntelliPulse- en UniClean-technologie helpen de energiekosten voor de persluchtreiniging te verlagen en de levensduur van de filterpatronen te verlengen. Ook ondersteuning op afstand zijn bij het service-abonnement inbegrepen.

Insight Ready

De filterinstallatie is Insight Ready. Dat wil zeggen, IIoT voorbereid en klaar om verbinding te maken met het cloud-gebaseerde Nederman Insight Analytics. Deze tool geeft inzicht in de huidige en historische filterprestaties en waarschuwt bij bepaalde drempel-overschrijdingen. Nederman Insight Analytics is zowel op het web als via een app toegankelijk.

Meer over Nederman Nederland BV

Nederman MCP SmartFilter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.