Ga naar hoofdinhoud

Nederman jubileert

Nederman ontstoffingsinstallatie

Dit jaar viert Nederman haar 75-jarig jubileum. Kerncompetentie van het milieutechnologiebedrijf is het leveren van schone lucht om mens, machine en milieu in de procesindustrie op een hoger plan te brengen.

De bedrijvengroep is actief in circa 50 landen. Zo’n 2.200 medewerkers zetten zich dagelijks in om de industriële productie wereldwijd van zo schoon mogelijke lucht te voorzien. Dit gebeurt door processen van begin tot eind te optimaliseren. Te beginnen met stofafzuiging aan de bron tot en met emissiereducties naar de omgeving.

Innovatie

Na 75 jaar is veel bereikt. “Maar eigenlijk begint het nu pas”, aldus Jan van Doorn, solution sales manager bij Nederman in Amersfoort. “Bedrijven zien steeds meer het belang van duurzaamheid en het terugdringen van de schadelijke effecten van productieprocessen. Met die bewustwording staan we aan de vooravond van een tijdperk waarin onze producten en diensten revolutionair zullen innoveren. Nederman is namelijk vastbesloten om haar positie als wereldwijde koploper te behouden.”

Vier divisies

Ook in de toekomst blijft Nederman klanten helpen aan steeds schonere en efficiëntere productieprocessen, een veiliger werkvloer en een beter milieu. Om de diverse markten op al deze terreinen nog beter te bedienen, heeft het concern per 1 januari 2019 een vereenvoudiging van de organisatie doorgevoerd. “De nieuwe structuur van vier divisies maakt onze competenties transparanter en daarmee nog toegankelijker”, legt Jan van Doorn uit. “Een van die divisies is Monitoring & Controle, die digitale oplossingen voor procesoptimalisatie ontwerpt.”

Lees het hele artikel in Stofbestrijding 2019

Zie ook: Nederman wint safety award

Bedrijfsgegevens Nederman Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.