Ga naar hoofdinhoud

Tweede stofarme hopper besteld

De stofarme kunstmestverlading bij Yara Sluiskil

De installatie van een stofarme hopper van De Regt Conveyor Systems voor de kunstmestverlading bij Yara Sluiskil in 2021 heeft een vervolg gekregen. De hopper is geoptimaliseerd en Yara Sluiskil heeft een tweede installatie besteld.

De Regt Conveyor Systems heeft in 2021 met een oplossing voor stofreductie bij de kunstmestverlading naar schepen de ‘Yara Dust-Free Loading Challenge’ 📹 gewonnen. Yara Sluiskil had in samenwerking met Dockwize bedrijven en experts uitgenodigd om met ideeën te komen om de zichtbare stofontwikkeling bij de verlading tot een minimum te reduceren, maar zonder de overslagcapaciteit te verminderen.

Hopper

De Regt Conveyor Systems stelde voor om gebruik te maken van een hopper met een inwendige kegel, gemonteerd op een laadkraan. De hopper hangt daarbij aan veren. Als de hopper tot een bepaald gewicht is gevuld, zal deze zover omlaag zakken dat tussen de hopper en de gefixeerde kegel een ringvormige uitstroomopening ontstaat. De kunstmest stroomt uit langs de kegel, waarbij de lucht uit het materiaal wordt gedreven. Het product vormt zo een dichte, geconcentreerde kolom, waaruit nog nauwelijks stof ontsnapt. Een conventionele hopper daarentegen loopt tijdens de verlading leeg, waardoor het uitstromende product gaat waaieren en veel stofvorming optreedt.

Lees hoe de inmiddels in gebruik zijnde hopper is geoptimaliseerd

Zie ook: De Regt losinstallatie voor zandzuiger-schip

Bedrijfsvermelding De Regt Conveyor Systems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.