Ga naar hoofdinhoud

Bigbag-vullijn EMT voor kunstmest

EMT bigbag-vullijn voor kunstmest bij Walagri

In de haven van Pecq (Wallonië) aan de Schelde heeft Walagri in september een nieuw depot voor de op- en overslag van granen en meststoffen in gebruik genomen. EMT heeft deze internationale dienstverlener in de land- en tuinbouwsector een bigbag-vullijn voor kunstmest geleverd.

Walagri is met een totale ontvangstcapaciteit van meer dan 400 duizend ton de grootste inzamelaar van granen en olie- en eiwithoudende gewassen in België. Daarnaast verwerkt het bedrijf ook grote hoeveelheden kunstmest. Om de op- en overslagcapaciteit in kunstmest verder te vergroten, heeft Walagri in het nieuwe depot een bigbag-vullijn met weegsysteem in gebruik genomen.

Nieuwe klant

“We willen jaarlijks 50 duizend ton kunstmest gaan verwerken”, zegt Bertrand Vancutsem, operation manager bij Walagri. “Dat is mede mogelijk omdat we een contract hebben kunnen afsluiten met een nieuwe klant uit Noord-Frankrijk. We hebben deze klant binnengehaald dankzij onze nieuwe bigbag-vullijn, die is geleverd door het Nederlandse bedrijf EMT. In Noord-Frankrijk zijn dergelijke vullijnen slechts beperkt beschikbaar.”

Bigbags

Vancutsem constateert een toenemende vraag naar in bigbags verpakte meststoffen: “Landbouwers kunnen door gebruik te maken van bigbags hun eigen voorraad flexibeler beheren. Met de installatie van EMT verpakken we 60 ton per uur.” De bigbag-vullijn is ter plaatse door EMT-monteurs geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Alle productcontactdelen van de lijn zijn uitgevoerd in roestvaststaal. De bigbag-vullijn met weegsysteem is ondergebracht in een hal van 4.000 m2. Hier bevinden zich ook acht opslagboxen van 1.000 ton en één van 2.500 ton.

Lees het hele artikel

Meer over EMT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.