Ga naar hoofdinhoud

Schrage BULKup beladingssysteem

Schrage BULKup mobiele beladingsinstallatie

Met de BULKup presenteert Schrage Conveying Systems (Solids Dortmund stand C22-4) een mobiele installatie voor de efficiënte belading van bulkwagens en treinwagons. De BULKup truckloader is compact, flexibel inzetbaar en dankzij het eenvoudige concept snel bedrijfsklaar.

Het principe is gebaseerd op de schijventransporteur, waarin het familiebedrijf de afgelopen decennia veel expertise heeft opgebouwd, zowel in mobiele installaties als vast opgestelde systemen. Onlangs is een speciale uitvoering ontwikkeld voor de overslag van koffiebonen vanuit een kiepwagen in een bulkwagen. Om de gevraagde hoge capaciteit te realiseren is de inlooptrechter zodanig breed gemaakt dat een kiepwagen hierin direct kan lossen. Ook is voorzien in een rooster dat de ongerechtigheden uit de materiaalstroom vóór de inloop afvangt. De uitloop is voorzien van een beladingsbalg die tot een lengte van 1,20 meter kan worden uitgeschoven. Zo is het mogelijk om behalve bulkwagens ook (minder hoge) containers te beladen. De installatie is volledig geschikt gemaakt voor de overslag van voedingsmiddelen.

Transport

Het frame van de BULKup is voorzien van lepelsloffen, zodat een vorkheftruck de installatie eenvoudig op een bedrijfsterrein kan verplaatsen. Als transport nodig is naar verder gelegen bestemmingen, is de BULKup met speciale twist-lock-posten op een 20-voets container te plaatsen. Dankzij het scharniergewricht van de beladingsbalg blijft hierbij de transporthoogte laag. Wanneer dat nodig is, kan de inlooptrechter snel en eenvoudig worden gedemonteerd.
De BULKup is leverbaar in diverse modellen voor zeer uiteenlopende toepassingen, zowel in de food als non-food. De installatie is geschikt voor de overslag van alle vrijstromende, niet-klonterende en relatief droge producten, inclusief abrasieve, toxische of compacterende producten. Voorbeelden zijn de overslag van kleipoeder, verfpigmenten, actieve kool, conserveringsmiddelen en vulstoffen. Aangezien de BULKup eenvoudig is te reinigen, kan snel van het ene op het andere product worden overgeschakeld.

Accessoires

Elke BULKup heeft een aandrijfstation, spaneenheid, kettingafloopbewaking, transportketting, zakkentoevoerstation en een standaard beladingsbalg. Voor bijzondere toepassingen zijn accessoires beschikbaar zoals diverse toevoertrechters, hijsjukken en kruismessen voor het opensnijden van bigbags.
Tot de opties behoren ook een geïntegreerde klontenbreker of losklopinrichting om het lossen van compacterende bulkgoederen te vereenvoudigen. Desgewenst kan ook worden voorzien in draaisluizen of schuifafsluiters om materiaal in de BULKup te doseren.

Schrage Conveying Systems wordt vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek.

Zie ook Mobiel wegend bigbag-losstation van Schrage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.