Ga naar hoofdinhoud

Vlaamse studenten ontwerpen palletdispenser

In het kader van hun bachelorproef hebben twee studenten Ontwerp- en productietechnologie aan de VIVES Hogeschool in Kortrijk (België) voor de Franse machinebouwer Fraxinus een volautomatische palletdispenser ontworpen.

Voor het ontwerp van de palletdispenser is gebruik gemaakt van 3D-software. Na productie van de onderdelen hebben beide studenten  – Manuel Viaene en Sophie Delameilleureis – de palletdispenser zelf geassembleerd en ook geprogrammeerd. Het palletmagazijn heeft een capaciteit van 18 pallets. De machine maakt gebruik van twee vorken die de stapel pallets optillen zodat via een rollenbaan een nieuwe pallet onderin kan worden geschoven. Bij het uitreiken van een pallet heffen de vorken de stapel boven de onderste pallet op, zodat de onderste pallet via een andere rollenbaan kan worden aangevoerd naar bijvoorbeeld een palletizer. De palletverdeler is geschikt voor standaard industriepallets (1200×1200 mm) en europallets (1200×800 mm). Inmiddels heeft Fraxinus zes exemplaren van de palletdispenser in bestelling.
Viaene en Delameilleure zijn met hun bachelorproef geselecteerd voor de longlist van de Bachelorprijs van de Vlaamse Scriptieprijs.

Filmpje Fraxinus palletdispenser

https://www.youtube.com/G3SeGLKejGQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.