Ga naar hoofdinhoud

Xalis siloreiniging herstelt uitstroming

Losmaken van product met behulp van de Silowhip tot een diepte van 50 meter

Xalis uit het West-Vlaamse Staden (België), gespecialiseerd in siloreiniging en hoogtewerken, heeft fors geïnvesteerd in nieuw materieel om uitstromingsproblemen nog efficiënter op te lossen. Medewerkers hoeven bovendien silo’s minder vaak in te gaan, zodat de reiniging ervan sneller en veiliger kan plaatsvinden.

Xalis houdt zich bezig met onder meer de reiniging van silo’s, tanks en mengers, het vervangen van filters en het schoonmaken van ventilatiekanalen en afzuigbuizen. Wat betreft de reiniging van silo’s heeft het nog jonge bedrijf ruime ervaring met zowel polyester, metalen als betonnen opslagsystemen voor een breed scala van opgeslagen materialen. Recentelijk heeft Xalis fors geïnvesteerd in een Silodrill en een Silowhip om stromingsproblemen in silo’s nog efficiënter op te lossen.

Brugvorming

De hulp van Xalis wordt het meest ingeroepen om vastzittend product weer aan het stromen te krijgen. Vaak gaat om een stagnatie die het gevolg is van brugvorming in de silo. In die gevallen kan Xalis met de nieuwe Silodrill de productbrug van bovenaf doorboren tot een diepte van 60 meter. Vervolgens is het mogelijk om de productbrug te verwijderen met behulp van de Silowhip. Dat is een lange, verticale as met aan de onderzijde vier explosieveilige, koperen kettingen die in tegengestelde richtingen horizontaal ronddraaien. Hiermee kan product over de gehele doorsnede van de silo worden losgemaakt.

Bekijk de oplossingen van Xalis siloreiniging

Bedrijfsvermelding Xalis siloreiniging

Lees meer over Silo-ontwerp, massastroming, kernstroming en brugvorming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.