Ga naar hoofdinhoud

Beumer uniek met Apron bandtransporteur

Beumer Apron bandtransporteur

Beumer Group claimt de enige fabrikant te zijn van Apron bandtransporteurs. De installatie wordt in cementfabrieken gebruikt voor het transport van hete klinker (gesinterde kalksteen).

De Apron bandtransporteur onderscheidt zich doordat deze wordt voortbewogen door een staalkoordband in plaats van een ketting. Een band biedt de voordelen van hogere transportsnelheden (0,6 m/s), een lichtere en meer compacte bouw, een soepeler loop en een lager geluidsniveau. Ook heeft een band, in tegenstelling tot een ketting, geen smering nodig. Daarbij komt dat een band weliswaar geleidelijk slijt, maar niet als een ketting plotseling breekt.

Hittebestendig

De aaneengesloten, stalen bakken (pannen) van de transporteur zijn hittebestendig. Over het algemeen heeft de uit de oven afkomstige en vervolgens gekoelde klinker een temperatuur van circa 80°C plus de omgevingstemperatuur, maar bij een ‘oven flash’ of het loskomen van in de oven aangekoekte klinker komt het voor dat de temperatuur kortstondig stijgt tot 500-800°C. De overlappende zijwanden en bodemplaten alsmede de speciale constructie van de bakken op de band beschermen de transporteur tegen blootstelling aan de hete klinker.

Zie ook Beumer verpakkingslijnen voor Röfix

Bedrijfsgegevens Beumer Group Benelux BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.