Ga naar hoofdinhoud

Muller Beltex allround in procesbeveiliging

De Watchdog Super Elite mini-PLC

De bewakingssystemen van Muller Beltex monitoren alle kritische onderdelen van transport- en procesinstallaties en waarborgen daarmee een explosieveilige en bedrijfszekere handling van stortgoederen in vrijwel alle industriële sectoren. Maar ook slijtvaste bekledingen dragen bij aan veilige en duurzame processen.

Als serviceleverancier van hoogwaardige systemen en componenten voor onder meer elevatoren, bandtransporteurs en zeefinstallaties zorgt Muller Beltex ervoor dat deze systemen aan alle technische eisen voldoen. Ook voorziet het bedrijf uit Pijnacker in oplossingen om de conditie en de werking van apparatuur continu te bewaken en zo de continuïteit van productieprocessen te waarborgen.

Elevatoren

Voor de monitoring van elevatoren presenteert Muller Beltex in eigen huis ontwikkelde ‘fail safe’-systemen alsmede producten van derden. Hiermee kunnen eindgebruikers zich verzekeren van een probleemloos en veilig transport, waarbij tevens geheel wordt voldaan aan de Atex-richtlijnen.

Bandscheefloop-bewaking

Een voorbeeld is de bandscheefloop-bewaking op basis van het Rub-Block met een Pt100 temperatuursensor. Bij een scheefloop zal de band tegen het Rub-Block (een messing wrijfplaat) lopen, waardoor de temperatuur ervan stijgt. Als de temperatuur boven een ingestelde waarde komt, treedt een alarm in werking en kan actie worden ondernomen. De Pt100 sensor geeft permanent een stand-by signaal, zodat het systeem continu op een goede aansluiting wordt gecontroleerd. De Rub-Block is niet gevoelig voor vervuiling en is daarmee een uiterst betrouwbare oplossing.

Lees het hele artikel

Meer berichten over Muller Beltex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.