Ga naar hoofdinhoud

Poeth big bag/octabin-vullijn voor Hepromij

Big bag/octabin-vullijn

Hepromij in Tilburg, gespecialiseerd in de productie en verpakking van premium petfood en diervoeders onder private label, heeft geïnvesteerd in een big bag/octabin-vullijn van Poeth Solids Processing.

De installatie heeft een opblaassysteem om lege big bags met inliner gemakkelijker te kunnen vullen. Ook is voorzien in een trilsysteem om product te verdichten en zo stabiele verpakkingen te vormen. Van de gevulde big bags worden de lussen automatisch losgemaakt. Dankzij de automatische hoogte-instelling van de vullijn kan Hepromij eenvoudig diverse formaten big bags en octabins verwerken. Het ijkwaardige weeg- en doseersysteem omvat een frequentie geregelde band met naval-afsluiter.
De te verpakken diervoeders worden toegevoerd met een Z-Conveyor om productbreuk en contaminatie tot een minimum te beperken. Een van de uitdagingen van het project was om de big bag/octabin-vullijn in een beperkte ruimte in te passen. Ook is een volledig nieuwe afzuiging geplaatst met een capaciteit van 26.000 m3/uur. Het slangenfilter (met een doorsnede van 2.400 mm) kon vanwege de slanke uitvoering eveneens worden ondergebracht.

Meer over Poeth Solids Processing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.