Ga naar hoofdinhoud

Rework chocolade met Kason trilzeef

Kason rework trilzeef

Bij de herverwerking van donkere en witte chocoladerepen die niet aan de productiespecificaties voldoen, gebruikt een Europese zoetwarenfabrikant ronde trilzeven van Kason.

De meeste zoetwarenfabrikanten staan voor de uitdaging om producten die niet kunnen worden verkocht opnieuw te verwerken. Herverwerking (ofwel rework) is aan de orde wanneer een product de verkeerde maat of vorm heeft, gebroken is, scheuren heeft of niet goed is verpakt. Bovendien voldoen bij de opstart van een fabricage- of verpakkingslijn de eerste producten vaak nog niet aan de specificaties, zodat ook die moeten worden herverwerkt.

Chocoladerepen

Een Europese zoetwarenfabrikant herverwerkt chocoladerepen door noten en andere vaste ingrediënten van de chocolade af te scheiden. Hiertoe worden de off-spec repen in een maalinstallatie gebroken. De stukjes worden in een vat opgevangen en verwarmd tot 50°C. Het mengsel van chocolade en vaste deeltjes gaat via dubbelwandige, verwarmde transportleidingen naar een Kason ronde trilzeef (model K30-30-SS). De fabrikant beschikt over twee rework-lijnen; een voor donkere en een voor witte chocolade.

Trilzeven

De chocolade stroomt via een centrale inlaat midden op het zeefdek van de Kason trilzeef. De machine met onbalansmotoren oefent op de chocolade een trilling uit in meerdere richtingen, waardoor de vloeistof het zeefgaas makkelijk kan passeren. De trilling zorgt er ook voor dat de vaste deeltjes naar de rand van het zeefdek worden getransporteerd waar ze worden afgescheiden en opgevangen. De chocolade heeft in de zeef een verblijftijd van minder dan één minuut en koelt daarbij niet meer dan 0,5 graden af, zodat geen stolling plaatsvindt. Beide zeven hebben een capaciteit van 150 kg chocolade per uur.

Kason wordt vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.